İstanbul'da şarbon paniği! Çok sayıda kişi hastaneye başvurdu

İstanbul'da şarbon paniği! Çok sayıda kişi hastaneye başvurdu

Son Dakika gelişmesine göre; İstanbul’da şarbon paniği yaşanıyor. Çok sayıda kişi rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. İşte haberin ayrıntıları;

İstanbul Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişinin başvurduğu öğrenildi.

Hastanelerin acil sevk edilen hastaların kontrol amaçlı olarak tetkikleri devam ediyor.

ANKARA'DA 146'SI İMHA EDİLMİŞTİ

Et ve Süt Kurumu tarafından Kurban Bayramı öncesi Brezilya'dan Türkiye'ye getirilen 3 bin 959 büyükbaş hayvandan yaklaşık 50'si tutuldukları çiftlikte şarbon hastalığı nedeniyle ölmüş, çiftlikte araştırma yapan Gölbaşı Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, şarbon tespit etmiş, çiftlik şarbon şüphesiyle karantinaya alınmıştı. Çiftliğin girişine ise Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 'Bu mahallede şarbon hastalığı vardır' yazılı levha asılmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Et ve Süt Genel Müdürlüğünce ithal edilen ve Ankara Gölbaşı ilçesindeki işletmeye getirilen hayvanlardan şarbon vakası görülen 146'sının Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre imha edildiğini açıklamıştı.

Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Karadoruk köyünde de ölen büyükbaş hayvanların etiyle temas eden aynı aileden 3 kişi, vücutlarında yaralar oluşunca hastaneye başvurmuş, hayvanlar yakılarak gömülürken köy de şarbon şüphesiyle karantinaya alınmıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.