İstanbul’da siyasileri korkutan göç: Geri dönecekler mi?

İstanbul’da siyasileri korkutan göç: Geri dönecekler mi?

İstanbullu Ramazan Bayramı tatili için yollara düştü. TEM kitlendi. Siyasileri endişe kapladı. İstanbullu oy kullanmak için geri dönecek mi?

Ramazan Bayramı tatiline çıkanların TEM Otoyolu'nda oluşturduğu trafik yoğunluğu devam ediyor. İzmit Alikahya mevkiinden başlayan araç yoğunluğu, Körfez ilçesinde bulunan Hereke Gişeler mevkiine kadar yaklaşık 30 kilometre boyunca uzadı.

Dün akşam saatlerinde TEM yolu Kocaeli kesimi Ankara yönünde başlayan araç yoğunluğu, saatler ilerledikçe daha da arttı. Bu sabah saatlerinden itibaren TEM’in Derince ve İzmit kesimlerinde trafik durma noktasına geldi. Gültepe Tüneli ve Bekirdere Rampası’nda ulaşımın 3 şeritten 2 şeride düşmesi nedeniyle yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Araçlar 20-30 kilometre hızla giderken, bazen dura kalka ilerleyebildi.

TEM yolu Ankara yönünün yanı sıra D-100 Karayolu Ankara yönü ve Gölcük-Yalova arasındaki yolda da yoğunluk yaşandı.

SİYASİLERİ KORKUTAN SORU

Ramazan Bayramının hemen arkasından 23 Haziran’da YSK tarafından yenilenecek olan İBB seçiminde İstanbullunun tatil göçü önemli sorulara da neden oldu.

CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım arasında gerçekleşecek olan seçim yarışında tatile çıkan İstanbullunun acaba ne kadarı oy kullanmak için geri dönecek?

Konuyla ilgili görüştüğümüz uzmanlar İstanbullunun tatil alışkanlığında oy kullanmak için geri dönmenin pek zor olduğunu ifade ediyor.

Nefes nefese sürecek olan İBB Seçim yarışında her bir oyun ne kadar kıymetli olduğu 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkmıştı.

Uzmanlar AK Parti seçmeninin bir kısmının İBB seçimlerinde oy kullanmadığını ifade ederek, “Ramazan Bayramı’nda tatile çıkanların oy kullanmak için geri dönmemesi durumunda en çok AK Parti’nin etkilenecek. Çünkü Ekrem İmamoğlu’na oy veren seçmen yaşanan mağduriyet algısı nedeniyle daha fazla motive olmuş durumda. Oy kullanma oranın daha da düşük çıkması ihtimali var. Böyle bir durumda Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki makasın İmamoğlu lehine açılması durumu var” dediler.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.