İstanbul'da şok görüntü: Bir TIR dolusu düzensiz göçmeni şehrin ortasına bıraktılar!

İstanbul'da şok görüntü: Bir TIR dolusu düzensiz göçmeni şehrin ortasına bıraktılar!

ABD'nin çekilmesinden sonra Afganistan'ın Taliban tarafından işgal edilmesi ve kontrolün Taliban'ın eline geçmesinin ardından, Afganistan'dan kaçmak isteyenlerin yeni yuvaları Türkiye oldu.

Afganlılar için hem prestiji, hem de tarihi ve dini bağları bakımından favori ülkelerinden biri Türkiye bir anda Afganlıların akınına uğradı. Bu düzensiz göçmen akını ise henüz son bulmuş değil: kaçakçılara astronomik ücretleri ödeyebilen Afganistan'ın en zengin kesimi hala yasadışı yollardan Türkiye'ye girmeye devam ediyor.

Ülkelerini terk eden Afgan göçmenler, Pakistan ve bölgedeki bazı diğer ülkelerden de insanlarla birlikte, yeni bir yaşama başlamak için illegal yollardan Türkiye'ye göç etmeye devam ediyor. 

GELEBİLENLER AFGANİSTAN'IN KAYMAK TABAKASI

Göçmen akını ise henüz son bulmuş değil: kaçakçılara astronomik ücretleri ödeyebilen Afganistan'ın en zengin kesimi hala yasadışı yollardan Türkiye'ye girmeye devam ediyor. Afgan mülteciler İran sınırı üzerinden Türkiye'ye geçmeye çalışıyor.

Gelir ve eğitim düzeyi düşük olan Afganlar ise ülkelerini terk dahi edemiyorlar.

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE SKANDAL GÖRÜNTÜ

Bu kez de İstanbul'un göbeğindeki bir TIR'ın, onlarca Afgan'ı sokaklara bıraktığı görüntüler gündem oldu.

 

afgan-002.JPG

 

GÜVENLİK ZAAFİYETİ OLUŞTURABİLİR: MEHMETÇİK YİNE DE GÖZ AÇTIRMIYOR

Türkiye'ye gelen göçmenlerin, psikolojik, tıbbi ve adli test ve soruşturmalarının yapılmadan bu şekilde girmesi ise, kimin girdiği belli olmadığından, ciddi bir güvenlik zaafiyetine yol açıyor. 

Güvenlik güçleri ve Mehmetçik, sınırlarımızı dünya ortalamasının çok üzerinde bir hassasiyetle korusa da, istatistiksel olarak bazıları sınırı geçmeyi başarabiliyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.