İstanbul'da suç örgütüne yönelik operasyon: 131 gözaltı

İstanbul'da suç örgütüne yönelik operasyon: 131 gözaltı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik bu sabah gerçekleştirilen operasyonda 161 şüpheliden 131'inin gözaltına alındığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan ve İtalya'da yakalanan Barış Boyun liderliğindeki silahlı organize suç örgütünün deşifresine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından alınan soruşturma kararıyla çalışma başlattı.

Soruşturma süresince meydana gelen eylemleri, Boyun'un para karşılığında münferit kişi veya gruplara yaptırdığı gibi üçüncü şahısları azmettirdiğini, cinayet ve kasten yaralama eylemlerini de kendi suç örgütü adına para karşılığında gerçekleştirdiğini belirleyen ekipler, eylemlerin bir kısmının uyuşturucu ticaretinden elde edilen haksız kazancın pay edilmesinden kaynaklı sorunlar sebebiyle gerçekleştirildiğini tespit etti.

 

103 EYLEM 

 

Ekipler ayrıca örgütün sosyal medya mecralarını aktif olarak kullanarak yeni üyeler kazandığını, üyelerin daha önce terör suçları da dahil olmak üzere çeşitli adli olaylara karışan zanlılardan olduğunu belirledi.

Çalışmalarını tamamlayan ekipler, Haliç Köprüsü'nde çıkan silahlı çatışmada Cumali Aslan'ın, Kağıthane'deki silahlı çatışma arasında kalan Kur'an kursu hocası Ramazan Arslan'ın, Beşiktaş'ta bir eğlence mekanında Yasin Keskin'in, Şişli'de Sırp suç örgütü elebaşı Jovan Vukotiç ile Beyoğlu'nda Kasımpaşa Spor tribün lideri Yüksel Ustahüseyin'in öldürülmesi konuları başta olmak üzere, İstanbul genelinde çalıntı araçlar ve motosikletlerle 103 eylem gerçekleştiren suç örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 131 şüpheli yakalanırken adreslerde yapılan aramalarda 2 kalaşnikof silah, 2 otomatik tabanca, 72 ruhsatsız tabanca, 2 anahtarlık görünümlü suikast silahı, 6 tüfek, 2 çelik yelek ile 1 kilogram uyuşturucu, çok sayıda mermi ve dijital materyal ele geçirildi.

Emniyete getirilen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

 

ANKARA'DA 33 GÖZALTI 

 

Ankara'da bazı eğlence mekanlarını tehdit ve baskı yoluyla ele geçirerek haksız kazanç sağlayan, örgüt üyesi vale ve korumalar ile çok sayıda vatandaşı mağdur eden "Valeler" suç örgütüne yönelik operasyonda, 33 şüpheli gözaltına alındı.

Elebaşılığını Fethi K'nin yöneticiliğini ise Serdar S. ve Kanber K'nin yaptığı "Valeler" suç örgütü üyesi 41 şüpheliye yönelik 37 iş yeri ile bir ikamete eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 33 şüpheli yakalanırken, 2 kişinin yurt dışına kaçtığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında, 24 ruhsatsız tabanca, çok sayıda değişik marka ve ebatlarda fişek, bilgi, belge ile doküman ele geçirildi.

Öte yandan, firari durumdaki 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.