İstanbul'da tekrar kar yağacak mı?

İstanbul'da tekrar kar yağacak mı?

Yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şehirlere günlerdir kar uyarısında bulunuyor. Peki, geçtiğimiz günlerde kar yağışıyla her ilçesi beyaza bürünen İstanbul'da tekrar kar yağacak mı?

Meteoroloji uzmanları "Kış uzayacak. Kuzeyde inanılmaz işler oluyor" diye uyardı. Bu uyarı sonrası çok sayıda kişi "İstanbul'da tekrar kar yağacak mı?" sorusunun yanıtını aramaya başladı. İşte son hava raporunun özetiyle beraber 'kar yağacak mı?' sorusunun cevabı...

Bugün ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz ile Çankırı, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

 

SARI KODLU UYARI VERİLEN ŞEHİRLER

 

Öte yandan birçok il için sarı uyarı verildi. Sarı uyarı verilen iller: Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon, Bayburt, Ardahan.

 

İSTANBUL'A YENİDEN KAR YAĞABİLİR

 

Posta'nın haberine göre, İstanbul’da sıcaklıklar yaklaşık 1 hafta kar yağışı aldıktan sonra yükselmeye başlasa da Sibirya’dan harekete geçen bir soğuk hava dalgasının şubatın son haftası ve martın ilk haftasında kara kışı yeniden getirme ihtimali bulunuyor.

 

HASTA SONU İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL?

 

Hava profesörü Orhan Şen ise "Türkiye Lodosun etkisine giriyor. Batıdan başlayarak sıcaklıklar artacak. Hafta sonu İstanbul 16 C ye kadar çıkacak. Marmaraya yağmur Pazartesi gelecek Anadoluda yağış Salı günü." açıklaması yaptı.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.