İstanbul'da ünlü pastahane sahibine cinsel saldırıdan hapis cezası

İstanbul'da ünlü pastahane sahibine cinsel saldırıdan hapis cezası

Ünlü bir pastane zincirinin İstanbul Şişli’de bulunan şubesinde pastanelerin sahibi olarak çalışan 50 yaşındaki Ş.Y. tezgahtar olarak çalışan 19 yaşındaki Y.S.'yı taciz etti.

İstanbul Şişli’de 15 Temmuz 2019'da bir pastane zincirinin şubesinde tezgahtar olarak çalışan 19 yaşındaki Y.S.'yı taciz ettiği iddiasıyla yargılanan pastanelerin sahibi 50 yaşındaki Ş.Y.'ye, 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Ş.Y., mazeret sunarak gelmedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı ve taraf avukatlarının katıldığı duruşmada, Y.S. ''müşteki'' sıfatıyla salonda hazır bulundu.

 

'PSİKOLOJİK OLARAK YIPRANDIM'

 

Duruşmada, müşteki Y. S., 'Sanık olay tarihinde yanıma geldi ve yanağımı tuttu başımı çevirdi. Beni öpmeye çalıştı. Ben elimle kendisine mani oldum. Bir kere olacak, dedi. Sonra beni bıraktı. Geriye doğru yürüdü. Bir kez daha yanaştı, belimden tutarak beni kendine doğru çekti. Yine kendisini sert bir şekilde itekledim, daha sonra uzaklaştı, aşağıya indiğimizde de elimden tuttu. Olaylardan sonra psikolojik olarak yıprandım, olay rüyalarıma giriyor. Şikayetçiyim' şeklinde konuştu.

 

TÜM İDDİALARI YALANLADI

 

Sanık avukatı savunmasında, 'Müvekkilim olay günü olayın meydana geldiği iddia edilen yukarı kata çıkmamıştır, yukarıya çıkan merdivenlerde oturarak sigara içmiştir. Müştekinin anlatımları kurgudan ibarettir. İşlek bir caddede bulunan dükkanda söz konusu eylemler işlenemez. Bağırsaydı insanlar yardıma gelirdi, müvekkilimin beraatini talep ediyoruz' dedi.

 

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ALDI

 

Mahkeme hakimi, sanık Ş.Y.'nin  "Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Cinsel Saldırı" suçunu işlediğini sabit görerek ve sanığın hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullandığını belirterek 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hakim, sanığın sabıkasız geçmişini takdiri indirim sebebi olarak kabul ederek cezayı 2 yıl 6 ay'a düşürdü.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.