İstanbullular açıklama bekliyor! ABD'li şirketten İBB'ye 5 milyon dolarlık hibe neyin karşılığı?

İstanbullular açıklama bekliyor! ABD'li şirketten İBB'ye 5 milyon dolarlık hibe neyin karşılığı?

ABD'li yazılım şirketi SAS'ın Türkiye temsilciliği ile CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 5 milyon 117 bin 887 dolarlık hibe anlaşması imzalandı.

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Amerika Birleşik Devletleri Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) ve ABD'li yazılım şirketi SAS'ın Türkiye temsilciliği arasında, "İstanbul Ulaşım ve Trafik Mükemmeliyet Merkezi Projesi"nde kullanılmak üzere, 5 milyon 117 bin 887 dolarlık hibe anlaşması imzalandı.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CHP'li Ekrem İmamoğlu ve ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield'la arasında imzalanan anlaşmanın İstanbul için yarattığı tehlikeye dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Göksu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İBB Başkanı ve ABD büyükelçisi arasında imzalanan 5 milyon dolarlık Hibe Anlaşması İstanbul'un trafik sinyalizasyon ve kamera sistemlerinin tüm kritik verilerinin 'ABD merkezli' bir yazılım şirketine verilmesi anlamına mı geliyor? Bu konuda İstanbullular açıklama bekliyor" dedi. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise hibe anlaşmasına ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında "Amerika ve hibe mi? 5 milyon dolarlık hibe neyin karşılığı?" diye sordu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.