İstanbullular dikkat! Yarın geliyor, 4 gün sürecek

İstanbullular dikkat! Yarın geliyor, 4 gün sürecek

Meteorolojik tahminlere göre; Türkiye yarından itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. İstanbul'da da 4 gün boyunca yağışlı hava etkisini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Çanakkale il geneli ve Balıkesir'in batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Forum'dan yapılan açıklamada "Pazartesi, salı ve çarşamba yüksek basıncın ardından perşembeden itibaren tekrar yağışlarımız geliyor... Bu şekilde İstanbul barajları %50 seviyesini geçer..." denildi.

 

Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:


"Bu gece İzmir Muğla Aydın Manisa da başlayacak kuvvetli yağmur yarın Antalya da etkili olacak. Yarın Perşembe sabah Antalyanın merkez ve batı ilçelerinde su baskınları yapar. Diğer bölgelerde önemli bir hadise yok iç kesimlerde sis var. Sıcaklıklar ortalama civarında."

 

HAFTA SONU DA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK


Yağışlı hava cuma günü ülke genelinde sağanak şeklinde etkili olurken, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlı sistemin hafta sonu da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yağışlar cumartesi günü Doğu Anadolu, Batı Karadeniz ve Ege'nin iç kesimleri ile Marmara'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar, kalan bölgelerde sağanak şeklinde etkili olacak.

Pazar günü ise yurdun iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar kalan kesimlerde sağanak şeklinde etkili olacak.

Önümüzdeki 3 günlük süreçte hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında yer yer üzerinde seyrederken, pazar günü iç kesimlerde hissedilir derecede azalacak. Pazar günü günün en yüksek sıcaklık değerlerinin, Ankara'da 4, İstanbul'da 13, Samsun ve Diyarbakır'da 12, İzmir'de 18, Erzurum'da 0 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.