İstanbullular müjde! Kesin tarih belli oldu: Kar hasreti sona eriyor 

İstanbullular müjde! Kesin tarih belli oldu: Kar hasreti sona eriyor 

Meteorolojik kaynaklar, kış aylarının gelmesiyle birlikte kar yağışının ne zaman gerçekleşeceğini merakla bekleyen İstanbulluların merakını giderdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları hariç tüm bölgelerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın da; genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

 

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

 

Yapılan değerlendirmeye göre, İstanbul'da 2 Ocak'ta kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı, İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkili olacak.

Kar yağışı, İstanbul'da ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara neden olabilir. İstanbullulara, kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu. Kar yağışının, İstanbul'da 3 Ocak'ta da etkili olması bekleniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.