İstanbullular o tarihe dikkat! Kar geliyor

İstanbullular o tarihe dikkat! Kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Şubat İstanbul hava durumu verilerini paylaştı. 'İstanbul'da bugün kar yağacak mı?' sorusu cevap ararken Meteoroloji uzmanları İstanbullulara kar yağışı için tarih verdi.

İstanbul'da soğuyan havalar yağmur ve kar yağışlarını beraberinde getirdi.

Şubat ayına yağışlı havayla giren İstanbullular karın yağacağı günü merakla bekliyor. Meteoroloji uzmanları müjdeli haberi verdi. 

 

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre; parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, Kocaeli ve Sakarya'nın yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı ve Güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

 

PAZAR GÜNÜNE DİKKAT!

 

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "İstanbul'da yağışın yağmurdan kara dönmesi tamamen rüzgara göre oluyor. Cuma günü öğle saatlerinde bir sağanak geçişi olacak. Ancak kısa süre yükseklerde kara dönme ihtimali var cuma günü de. Cumartesi gündüz saatlerinde yağmur var çünkü lodos yönlü rüzgar. Sonra akşam ve gece saatlerinde doğru hava hızla soğuyacağı için cumartesi akşam saatlerinden itibaren yağış yer yer bazı ilçelerde kara dönmeye başlayacak. Pazar günü hava çok soğuk. Sıcaklıklar 0 derecenin altında hissedilecek. O yüzden kentin genelini kaplayacak kar yağışını pazar günü bekliyoruz. Pazartesi de böyle kısım kısım devam edecek gibi gözüküyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi ve şu ifadeleri kullandı:

 

''İstanbul'da Pazar günü büyük bir tipi ihtimali var. Kar yağışıyla birlikte fırtına hayatı zorlaştıracak. İstanbul havalimanında uçuşunuz varsa gözden geçirmeniz gerekiyor. Kar vortex şeklinde olacağı için çok yoğun...''

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.