İstanbullulara kötü haber

İstanbullulara kötü haber

1500 nakliyeci, 4 gün boyunca kontak kapatacak.

İSTANBUL'un meyve ve sebze ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Antalyalı nakliyeciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların sabah 07.00-10.00, akşam 16.00-20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararının değiştirilmesi için 27 Ocak'ta eylem yapma kararı aldı. Toplam 10 kooperatif üyesi yaklaşık 1500 nakliyeci, 4 gün boyunca kontak kapatacak.


Antalya, Finike, Demre, Elmalı, Gazipaşa, Serik, Manavgat, Döşemealtı, Konaklı ve Gömbe'den gelen kamyoncular kooperatifi başkanları Alanya Şoförler Odası'nda toplantı yaptı. Köprüden geçmek için uzun süre bekledikleri için malların bozulduğunu söyleyen kamyoncular, 27- 30 Ocak günleri arasında 4 gün kontak kapatıp, İstanbul'a sebze ve meyve taşımayacaklarını açıkladı. Toplantıya katılmak üzere yola çıkan ancak zamanında yetişemeyen Döşemealtı ve Gömbe'deki kooperatiflerin de bu kararı desteklediği bildirildi.

DEMOKRATİK HAKKIMIZ

Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, daha önce de eylem yaptıklarını, 2 yıldır sorunlarının çözülmediğini söyledi. 27 Ocak Pazartesi gününden itibaren 4 gün boyunca kontak kapatacaklarını söyleyen Uyar, "Halcileri ve tüccarları uyarıyoruz. 1 hafta içinde sevkiyatlarını yapsınlar. Demokratik hakkımızı kullanacağız. Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu daha önce esnafın huzurunda sorunu çözeceğine söz verdi ancak bir sonuç çıkmadı. İstanbul'da tencerelerin nasıl kaynayacağının hesabını herkesin iyi yapması lazım" dedi.

AMAÇ, SESLERİNİ DUYURMAK

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya da "Antalya'daki bütün kooperatif başkanları Alanya'da toplandı. Nakliyeciler bütün yükümlülüklerini yerine getiriyor. Belirli saatlerde köprüden geçiş yasağı nedeniyle kamyoncu arkadaşlarımız mağduriyet yaşıyor. Bir türlü çözüme ulaşamadılar. Bu nedenle demokratik haklarını kullanmak istiyorlar. Amaçları üreticiyi veya tüccarı mağdur etmek değil, sadece sorunun çözülmesi için seslerini duyurmak" diye konuştu.

EYLEM KARARI ALAN KOOPERATİFLER

Eylem kararı alan 10 kooperatif şöyle:

"Finike Kamyoncular ve Motorlu Taşımacılar Kooperatifi, Demre Özdemireller Taşıyıcılar Kooperatifi, Elmalı Taşıyıcılar Kooperatifi, Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi, Gazipaşa Taşıyıcılar Kooperatifi, Serik Kamyoncular Derneği, Manavgat Nakliyeciler Kooperatifi, Döşemealtı Kamyoncular Kooperatifi, Gömbe Taşıyıcılar Kooperatifi ve Konaklı-Payallar-Türkler Taşıyıcılar Kooperatifi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.