İstanbul'u fena vuracak, tarih belli oldu! O gün sokağa çıkmayın

İstanbul'u fena vuracak, tarih belli oldu! O gün sokağa çıkmayın

Ülke genelinde bugünden itibaren sıcak hava etkili olacak. Hatta Suriye'den gelen çöl tozu nedeniyle bazı illerde göz gözü görmeyecek. Peki serin ve yağışlı hava ne zaman gelecek? Prof. Dr. Orhan Şen, serin ve yağışlı hava için tarih verdi...

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor, hatta sıcak hava etkili olacak. Yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

PEKİ SERİN VE YAĞIŞLI HAVA NE ZAMAN GELECEK?

 

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise önümüzdeki hafta çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini söyledi. Şen, "Sıcaklıklar bu hafta sonuna göre haftaya 6-7 derece düşecek. Yağış da gelecek. Montlarınızı, kazaklarınızı çıkartın" dedi.

 

"MONTLARINIZI, KAZAKLARINIZI ÇIKARTIN"

 

Peki önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, şunları söyledi:

 

"Çarşamba gününe kadar da yağış yok. İstanbul yarın 32 derece... Pazar günü orta Avrupa'dan sarkan Sicilya Yunanistan Libya arasında Akdeniz üzerinde bir alçak basınç oluşuyor. Bu sistem buralarda yağış yapacak. Bizde batı bölgelerde Çarşamba gününden itibaren yağış yapar. Haftaya çarşambadan itibaren Batı'da da sonbahar havasını yaşamaya başlayacağız. Sıcaklıklar bu hafta sonuna göre haftaya 6-7 derece düşecek. Yağış da gelecek. Montlarınızı, kazaklarınızı çıkartın."

 

İSTANBUL'U VORTEKS VURACAK

 

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'u heyecanlandıran bir meteorolojik olayı duyurdu. Kerem Ökten, İstanbul’da Çarşamba ve Perşembe günlerinde beklenen yağışları duyurmuştu. Ökten bu yağışlara ilave olarak haftaya Cumartesi günü için yağmur vorteksi ihtimali olduğunu bildirdi. Ökten, bu yağmur vorteksinin, 24 Ocak 2022'de meydana gelen kar vorteksinin yağmur versiyonu olduğunu belirtti.

 

YAĞMUR VORTEKSİ NEDİR?

 

Yağmur vorteksi, atmosferik döngülerin özel bir türüdür ve nadir görülür. Bu meteorolojik olgu, belirli bir bölgede yoğunlaşarak düşük basınçlı bir hücre oluşturur ve sonucunda yoğun yağışlar meydana gelir. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde bu tür olaylar önemlidir, çünkü su kaynaklarına önemli katkı sağlar.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.