İstanbul'un başkanı belli oldu

İstanbul'un başkanı belli oldu

Kadir Topbaş'ın istifa etmesinin ardından merakla beklenen yeni başkan belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından beklenen İBB'nin yeni başkanı Başakşehir Belediye Başkanı AK Partili Mevlüt Uysal oldu.

mevlutuysal.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, canlı yayında yaptığı açıklamada, 'Sayın Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan başkanlık için temayüle 337 arkadaşımız katıldı. Genel Başkanımızın tavsiyesiyle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Mevlüt Kardeşimizi tebrik ediyorum' dedi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğu açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası sonrası yeni başkan bugün yapılacak olağanüstü meclis toplantısında seçilecek. AK Parti grubu adayı belirlemek için toplantı yaptı. Toplantı sonrası AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya,, "24 Eylül'de temayül oylaması yapıldı. Temayül de çıkan sonuç ve sayın cumhurbaşkanımızın da değerlendirmesiyle Mevlüt Uysal adayımızdır" dedi. Uysal, 2009 yılından bu yana Başakşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

AK PARTİ'NİN ADAYI UYSAL'DAN İLK AÇIKLAMA

Başakşehir Belediye Başkanı ve İBB Başkan adayı Mevlüt Uysal, yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız, genel merkezimiz beni aday gösterdiği için onur duydum, gurur duydum. Canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah bana inşallah Genel Başkanımıza, Genel Merkezimize mahçup olmadan hizmet etmeyi nasip eder. AK Parti içinde siyaset yaptığım için mutluyum" dedi.

İLK TURDA 206 OY ALAN KAZANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 309 üye bulunuyor. Kapalı oylamada başkan seçilebilmek için ilk turda Meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun (206) oyunu almak gerekecek. İlk turda sonuç çıkmazsa ikinci turda da 3'e 2 çoğunluk aranacak. İkinci turda da sonuç alınamaması halinde Meclis üyeleri 3. kez sandık başına gidecek. Bu turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçilebilmek için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 179, CHP'nin 127, MHP'nin 2 üyesi ile bir bağımsız üye bulunuyor.

RAKİBİ EKREM İMAMOĞLU

Uysal'ın Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde rakibi CHP'li Ekrem İmamoğlu olacak. İmamoğlu, halen Beylükdüzü Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti’nin kurulması ile Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı oldu.
2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 127 bin 482 seçmenden, oy kullanan 103 bin 111’inin 39 bin 072’sinin oyunu almayı başardı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum