İşte Ak Parti ve MHP ittifakının alacağı oy

İşte Ak Parti ve MHP ittifakının alacağı oy

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi 2019 seçimleri öncesi Cumhur İttifakı’nı oluşturdu. Cumhur İttifakı’nın seçimlerde ne kadar oy alacağı ise merak konusu oldu. İşte ayrıntılar;

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, canlı yayında Ak Parti ve MHP’nin alacağı oy oranını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2019’da yapılması öngörülen seçimlerde CHP’nin ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin bir soru üzerine, “Üzerinde çalıştığımız ve başarılı olduğumuz bir ittifakımız var, adı şeker ittifakı. Kapatılacak olan şeker fabrikaları için bütün Türkiye’yi geziyoruz, AKP ve MHP ilçe yönetimleri bile fabrikalar kapanmasın diye desteğe geliyor. CHP’nin kendi adayı konusunda kriteri çok belli: CHP’nin adayı birinci turda kendi seçmeninden fire vermeyecek ve bütün CHP’lilerin gönül rahatlığıyla oy vereceği, ikinci turda da diğer partilerin rahatlıkla oy verebileceği bir aday olmalıdır. Bu konuda CHP, en akılcı şekilde adayını belirleyecektir” dedi.

Özel, “AKP ile MHP gökyüzünü gri yağmur bulutlarıyla kaplattı, hiçbir şey görülmüyor. Sadece AKP-MHP grisi var. Biz, 16 Nisan’da gökyüzünde gökkuşağı açtırmıştık, yine peşindeyiz. Gökkuşağında farklı renkler vardır, birlikte durulması gerektiği yerde birlikte dururlar ama birbirinin içine ve işine karışmazlar. Gökkuşağı açarsa, arkadan hızla gri bulutlar dağılır ve masmavi bir gökyüzü açılır” ifadesini kullandı.

AKP VE MHP’NİN ALACAĞI OY…

İşte Özgür Özel’in seçimlerde ittifakın alacağı oya ilişkin yaptığı açıklama;

“Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oy aldı, seçildi. Ama MHP’ye ihtiyaç duyuyor? Yüzde 14’lük MHP’yi aldı, getirdi, yetmedi, BBP’yi getireyim istiyor. Ama MHP, BBP’nin kendisinden fazla oy almasından korkuyor. İki partinin toplamı yüzde 50’yi geçiyorsa BBP’ye niye ihtiyaç var? AKP ve MHP’nin toplamı, neredeyse AKP çünkü MHP, getirdiği kadar götürüyor. Öyle kaybeden bir cebir var, bu ilişkide. AKP+MHP = AKP, AKP+MHP+BBP = AKP. Yüzde 45 oluyor. Oy artırmadan milletvekili artıran bir sistem tasarlamışlar. Bu, milli irade hırsızlığıdır, siyasi yankesiciliktir. Dünya ve Türkiye siyasi tarihi, rakiplerine bu tip siyasi çukurlar kazanların doldurduğu çukurlarla doludur.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.