İşte asgari ücretli Gülden'in aylık hesabı AL SEN GEÇİN BAKALIM

İşte asgari ücretli Gülden'in aylık hesabı AL SEN GEÇİN BAKALIM

2019 yılının asgari ücretini belirlemek için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na, ilk kez bir asgari ücretli çalışan da katıldı.

Önceki gün  2019 yılının asgari ücretini belirlemek için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na, ilk kez bir asgari ücretli çalışan da katıldı.

Toplantıya katılan asgari ücretle çalışan 40 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Gülden Görmez, kiralık oturduğu evinde basın mensuplarını misafir etti.

Görmez, maaşından geriye yalnızca 3 TL kaldığını söyledi.

Geçimini güçlükle sağladığını belirten Görmez, 15 gündür yaktığı doğalgaz faturasının 150 lira geldiğini kiraya 850 lira verdiğini ve krediye de 650 lira ödediği için cebine yalnızca 3 lira kaldığını belirtti.

Gülden, 'Ben yol ve yemek ücreti alıyorum ama iş yerinde yemek yiyorum. Çalışma saatinin içerisinde yemek yemek zorundayım. Para zaten oraya gidiyor. Yol parası da zaten yola gidiyor. 1603 liradan ayda elimde 3 lira kalıyor. Kredi ve kiraya gidiyor para. Bu faturaları kredi kartlarımdan ödüyorum. Diğer kartım müsaitse oradan çekip onun asgarisini, oradan çekip diğerinin asgarisini yatırarak, böyle yürüyor. Bu krediyi de onun için çektim zaten çünkü kredi kartlarım doluydu artık dönmüyordu. Kredi çekip en azından biraz rahatlayayım istedim. Kriz yönetimi gibi. İyi mi oldu? Hayır iyi olmadı. Şimdi 650 lira hem kredimi ödüyorum hem de kredi kartımı kullanmaya devam etmek zorunda kalıyorum. Bunu da orada dile getirdim" diye konuştu.

'BUGÜNKÜ YEMEĞİMİZ MAKARNA...'

Toplantıya herkesin sesi olarak katıldığını belirten Görmez, "İnşallah buna duyarlı olurlar çünkü bir tek bu durumda olan ben değilim. Ben herkesin sesi olarak oradaydım ve birçok asgari ücretli de bu şekilde geçiniyor. Kredi kartı olmayan da var, kredi alamayan da var, sadece o parayla döndürmeye çalışan var. İnsanlar çocuklarını okutamıyor. Bırakın, okul masraflarına bu para yetmiyor bile. Servis tutmak zorunda kalıyorlar, okul için başka ihtiyaçlar oluyor. Yani olmuyor, gitmiyor artık. Bugünkü yemeğimiz makarna; daha ne anlatayım ki. Anlatacak bir şey yok. Aslında herkes farkında. Asgari ücretlinin ne kadar sıkıntı çektiğinin herkes bilincinde. Bu sefer farklı bir yerden bakarlarsa bizim sıkıntılarımızı daha iyi anlarlar diye düşündük. İnşallah bu sene güzel olacak diye umut ediyorum" dedi.

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Asgari ücret beklentisini de dile getiren Görmez, "O artık onların duyarlılığına, gerçekten bizi anlayıp anlamadığına bağlı. İnşallah 2 bin lira üstü ve enflasyon oranının maaşa yansımasını istiyoruz. Enflasyon rakamları çok yüksek şu an. Böyle olursa belki biraz, yine bu tabii eksik ama en azından nefes alabiliriz" diye konuştu.

Çocuklarının eğitimiyle ilgili ise Görmez, "Büyük oğlum Balıkesir'de üniversite okuyor. Küçük oğlum da liseyi terk etti. Şimdi onu Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir proje var, oraya yazdırdık. Başarılı olursa hem dışarıdan liseyi bitirecek hem de aşçılık diploması alacak" dedi.

siyasetcafe.com

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.