İşte Avrupa'nın "insan sevgisi" Çocuklara ve kadınlara bombalarla saldırdılar

İşte Avrupa'nın "insan sevgisi" Çocuklara ve kadınlara bombalarla saldırdılar

İdlib'te şehit düşen 33 askerimizden sonra Türkiye Avrupa'ya açılan sınır kapılarını göçmenlerin geçebilmesi için açtı. Bunun üzerine akın akın sınır kapılarına gelen göçmenler Avrupa ülkeleri tarafından sert müdahaleyle karşılaştı.

Suriye'nin İdlib eyaletinde 27 Şubat'ta düzenlenen hava saldırısında 33 Türk askeri hayatını kaybetti. Haberin yurda ulaşmasının ardından hemen olğanüstü toplanan hükümet kanadı Avrupa'ya açılan sınır kapılarından mültecilerin geçişine izin verdiklerini duyurdu. Bunun üzerine Türkiye'den Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenler otobüslerle, taksilerle sınırlara akın etti. 

 

ERDOĞAN: 18 BİN GÖÇMEN SINIRI GEÇTİ, 25 BİN 30 BİN'İ BULACAK

Türkiye'nin kapıları açmasının ardından sınırımızı geçen mülteci sayısını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz dün ne yaptık? Kapıları açtık, bu sabah itibarıyla sınırı geçenler 18 bin oldu. Bugün herhalde 25 bin 30 bini bulur" dedi. Avrupa Birliği'nin (AB) göçmenler konusunda Türkiye'ye verdiği sözleri tutmadığını kaydeden Erdoğan, "Biz bu kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız ve bu devam edecek. Neden? AB sözünde durması lazım. Sözünü tutması lazım" diye konuştu.

 

erdogan-siyasetcafe-025.jpg

 

İŞTE AVRUPA'NIN 'İNSAN SEVGİSİ'

Türkiye'nin her yerinden Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenler, Edirne'den Yunanistan'a geçmek isteyince Yunan polisinin sert müdahalesiyle karşılaştı. Sınırdan gelen görüntüler yaşanan insanlık dramını gözler önüne seriyor. 

multeci-001.jpg

 

Gece saatlerinde başlayan yağmur ise göçmenlere zor anlar yaşattı. Pazarkule sınır kapısında toplanan göçmenler, geceyi yağmur altında geçirdi.

 

multeci-syasetcafe.jpg
 

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen sınırı terk etmeyen göçmenler, tarlalarda ateş yakarak ısınmaya çalıştı...

 

gocmen-sinir-siyasetcafe.jpg

 

SES VE GAZ BOMBALARIYLA MÜDAHALE EDİYORLAR

Yunanistan bu sabah sınır kapısını tel örgüyle kapatırken, zaman zaman göçmenlere gaz bombası atıyor. Göçmenler de taş atarak karşılık veriyor. Yunan güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası zor anlar yaşayan bazı göçmenlerse ‘Siz nasıl bir şeysiniz’ diye tepki gösterdi.

 

 

NEHİRDE ÖLÜME TERK EDİLDİLER

Sınır kapılarını kapatan Yunanistan'a, Doyran köyünden Meriç Nehri'ni lastik botla aşarak geçiyor. Yunan askerleri, göçmenlerin geçişini engellemek için sık sık gaz bombası kullanırken, nehirde lastik botları kuma saplanan aile, 2 saat sonra kurtarıldı.
 

screenshot-3-045.jpg

MEDENİYET BEŞİĞİ AVRUPA'NIN İNSANLARA DAVRANIŞI 'NEREDE MEDENİYET' DEDİRTTİ

Genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden insanlara gaz bombalarıyla saldıran Avrupa polisleri umuda yolculuk yapmaya çalışan mültecilere zarar vermeye devam ediyor. Sınırdan gelen görüntüler ise yürek burkuyor.

 

bombaaa.jpg

 

suriyeli-bomba.jpg

 

screenshot-4-038.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.