İşte Bahar Kalkanı Harekatı'nı yönetecek komutan

İşte Bahar Kalkanı Harekatı'nı yönetecek komutan

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bahar Kalkanı Harekatı için 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'yı görevlendirdi.

Rusya destekli Esed rejiminin havadan ve karadan düzenlediği saldırılar sonucu İdlib kentinde 34 askerimizin şehit olmasının ardından Bahar Kalkanı Harekatı başladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "27 Şubat'ta İdlib'deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı başarıyla sürdürülmektedir. Bugüne kadar 1 İHA, 8 helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, 3 hava savunma sistemi ve 2 bin 212 Rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir. Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir. Rusya'dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır. İdlib'de birlik, gözlem noktası ve mevzilerimize yönelik saldırılara, meşru müdafaa kapsamında karşılık verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Esed rejimi unsurlarına karşı başlattığı harekat için 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla görevlendirildi.

 

SİNAN YAYLA KİMDİR?
 

57 yaşındaki Sinan Yayla, 1962 yılında Giresun'un Görele ilçesinde dünyaya geldi.

55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevinde bulunan Tuğgeneral Sinan Yayla, 30 Ağustos 2014 tarihindeki YAŞ kararıyla Tuğgenerallikten, Tümgeneralliğe terfi ettirildi. 09 Ağustos 2016 tarihinde Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevine atandı.

 

sinan-yayla-kim-siyasetcafe.jpg

 

Tümgeneral rütbesinde olmasına rağmen, 30 Ağustos 2017 YAŞ kararıyla, kadrosu "korgeneral" olan Diyarbakır merkezde bulunan 7. Kolordu Komutanlığı'na Kolordu Komutanı olarak atandı.

02 Ağustos 2018 tarihinde yapılan YAŞ toplantısında alınan karar gereğince, 30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere korgeneralliğe terfi ettirilen Yayla, son Yaş kararı ile de 2. Ordu Komutanlığına atandı.


 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.