İşte Bakanlığın açıkladığı hileli ürünlerin tam listesi

İşte Bakanlığın açıkladığı hileli ürünlerin tam listesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan “Hileli, taklit ve tağşiş ürünler” listesi büyük tepki çekmişti. Listede yüzlerce firmanın binden fazla ürününde sağlığa zararlı katkılar tespit edildi. İşte o listenin tamamı

TBMM’de sahte bal iddiası yeniden sağlıksız ürünleri gündeme getirdi. Bir Milletvekili tarafından “Meclis kantinindeki bal sahtedir” iddiası ile, sahte olan bal satıştan çekildi.

 

Geçen ay Bakanlık tarafından açıklanan ve kamuoyunda büyük tepkiye neden olan sağlıksız gıdaların olduğu liste yeniden gündeme geldi.

 

Meclisteki sahte bal skandalından sonra, vatandaşın nasıl sağlıksız gıdalar ile karşı karşıya olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

 

domuz-004.JPG

 

CEZALAR YETERSİZ

 

Hileli ve sağlıksız gıda üreten firmalara verilen cezaların yetersiz olması hileli ürünlerde artışı büyük ölçüde hızlandırdı. Çok ünlü markaların bile ürünlerinde, Domuz, At ve Eşek eti kullandıkları tespit edildi.

 

Bakanlığın açıkladığı listede, Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211 parti ürün bulunuyor.

 

TAM LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ...

 

kofte.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.