İşte cemaatin futbolcu müritleri

İşte cemaatin futbolcu müritleri

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk sporu içerisindeki etkisini kaleme alan gazeteci Toygun Atilla kitabında bu detayları yazdı. Fetö davasında tutuklanan ve itirafçı olan futbolcuların ifadelerini açıkladı.

Fetullah cemaatinin bir kanser virüsü gibi sardığı siyaset ve ekonomi dünyasının yanı sıra spor camiasına da sızdığı bilinen bir gerçek.

Gazeteci Toygun Atillanin İfşa adı ile piyasaya çıkan kitabında cemaatin futbol camiasındaki yapılanmasının ayrıntılarını yazdı. Kitapta Cemaatin futbol camiası içinde kurduğu ağ ve ilişkileri hakkında detaylı açıklamalar bulunuyor.

Mürid toplama konusunda oldukça başarılı olan sözde cemaat gerçekte işbirlikçi terör örgütü olan cemaatçi yapılanma her alanda olduğu gibi futbolda da rahatça müridler toplamış,futbol dünyasının tanınmış yıldız isimlerini kendi kuklası haline getirmiş.

Gazeteci Toygun Atilla İfşa adlı kitabında bu ilişkileri, ifadeleri, itirafları anlatmış.

 

imamin-topculari-ic2.jpg

Atilla'nın anlatımına göre; Fetullah Gülen cemaatin futbol camiasına girmesine 1984 yılında karar verdi. Kaçak olduğu dönmede Fenarbahçe stadının önünden geçen Gülen sabahın erken saatlerinde stad önündeki kalabalığı görünce şaşırmış. Nurettin Verenin ifadesine göre Gülen o zaman futbola çengelatmaya karar vermiş.

İHSAN KALKAVAN VE İSMAİL DEMİRİZ İLE BAŞLAMIŞ

Gülen stad önünde verdiği bu kararı uygulamaya koymuş. İlk olarak da İhsan Kalkavan ve İsmail Demiriz ile ilişki kurmuş.

Beşiktaş yöneticisi Kalkavan ve Galatasaray yöneticisi Demiriz Gülenin ilk temas ettiği kişiler.

Bu ilk bağlantılardan sonra 1995 yılında İstanbulda Ali Sami Yen stadında bir maç organize eden Gülen, Dünya Yıldızlar Karması ile Türkiye Yıldızlar karmasını Bosna için dayanışma maçı adı altında bir araya getiriyor. Organizasyona dünyaca ünlü futbolcu Maradona bile katılıyor. Kitabın anlatımına göre bu törende Gülenin yanında; Tayip Erdoğan, Tancu Çiller ve Melih Gökçek gibi isimler de yer alıyor.

BAŞKAN ADAYI

Futbol organizasyonları yapmaya başlayan Gülenin hedefinde bir kulübü ele geçirmek vardı.

Atilla kitapta yazdığına göre, Cemaatçi İhsan Kalkavan 1988 yılında Beşkitaş Başkan Adayı olarak Süleyman Sebanın karşısına çıkarıldı.1250 oy almasına rağmen cemaatin bu operasyonu gerçekleşmedi.Seba 2500 oyla başkanlığı yeniden kazandı. Bu operasyon sivil toplum kuruluşları tarafından Cemaat Beşiktaşı ele geçirmeye çalışıyor diye kamuoyuna duyuruldu.

 

GÜLEN VE TOPÇU MÜRİTLERİ

Gülen futbol dünyasında Hakan Şükür, Hakan Ünsal, İsmail Demiriz, Uğur Tütüneker, Mert Korkmaz, Arif Erdem gibi isimler ile video ve resim vererek artık iyice işin içinde olduğunu ilan ediyordu.

imamin-topculari-ic.jpg

 

Bu isimlerin Cemaat’le bağı her zaman gündem olurken, bu toplantılardan birine katılan isimlerden Evren Nuri Turhan da benzer bir toplantıya şahitliğini, “mağdur” olarak anlatıyor. Turhan, Cemaat mağduru olarak verdiği ifadesinde, Mert Korkmaz tarafından çağrıldığı toplantıda Hakan Şükür, Ertuğrul Sağlam, Mutlu Topçu, Arif Erdem, Uğur Tütüneker, Hakan Ünsal ve Okan Buruk gibi isimlerin de olduğunu, toplantıya Gülen’in de geldiğini anlatırken, bir daha böyle bir buluşmaya katılmadığını ifade ediyor.

Turhan, gittiği tüm takımlarda benzer bir Cemaat ağı olduğunu, 2008 yılında futbola nokta koyduğu Kayseri Erciyespor’da Cemaatçi futbolcuların kendisini dışlaması sonrası kadroya giremediğini ileri sürüyor. Yani her yerde onlar vardı, transfer paraları, pirimler ne varsa hepsi onların kontrolündeydi bu anlatıma göre.

Kitapta mağdur olarak ifadesi yer alan bir diğer isim, bir dönem Galatasaray forması giyen Mustafa Kocabey olurken, Kocabey de Cemaatçilerin hedef alması nedeniyle ne milli takımda forma giyebildiğini ne de Galatasaray’da şans bulabildiğini söylüyor.

Kocabey ifadesinde, Hakan Şükür, Arif Erdem, Cihat Arslan, Okan Buruk ve Emre Belözoğlu’nun Galatasaray’daki diğer futbolcuları Cemaat adına etki altına almaya çalıştığına işaret ediyordu.

İTİRAFÇILAR

Kitapta Cemaatçi olan ve sonrasında itirafçılık yapan üç futbolcunun da ifadelerinin ayrıntıları yer alıyor.

Bu isimler Bekir İrtegün, Ömer Çatkıç ve Uğur Boral olurken, üçü de futbol dünyasındaki Cemaat bağlantısına ilişkin önemli iddialarda bulunuyor.

Türkiye’de tüm takımlarda olduğu gibi Gaziantep’de Cemaatçi futbolcular kendi ağlarını kurarken, Bekir İrtegün de bu ağ tarafından kapsanan isimlerden biri olduğunu söylüyor. Ömer Çatkıç ve Barış Durmaz gibi isimlerin Cemaat sohbetlerinin vazgeçilmez isimleri olduğunu belirten İrtegün, Fenerbahçe’ye transfer olduğunda bir telefon aldığını ve orada “yeni imamla” tanıştığını aktarıyor.

EMRE, ALPER, GÖKHAN, MEHMET…

İrtegün, Fenerbahçe’deki Cemaat toplantılarında Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran, Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal gibi isimlerin yer aldığını, Risale-i Nur okunduğunu, Gülen’in videolarının izlendiğini ileri sürüyor.

İrtegün, bazı toplantıların Emre Belözoğlu’nun evinde yapıldığını da ifadesine ekliyor.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.