İşte CHP'den sürpriz Cumhurbaşkanı adayı!

İşte CHP'den sürpriz Cumhurbaşkanı adayı!

CHP’nin cumhurbaşkanı aday adaylarından birisinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Aslında ortada bir cumhurbaşkanlığı seçimi görünmüyor. Sadece “Erken seçim olabilir mi” sorusu her zaman olduğu gibi Türkiye’de hep konuşuluyor. Böyle bir durumda hangi ittifakın hangi adayı çıkaracağı da merak konusu oluyor.

Cumhur İttifakı’nın adayı belli. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Zaten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkça söyledi.

Peki ama Millet İttifakı’nın adayı kim olur?

Meral Akşener diyen de var, Abdullah Gül de, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Ali Babacan da… Ancak devamlı kamuoyunda anılan bu isimlerin dışında bir kişinin adı CHP yönetiminde öne çıkmaya başladı.

Hatırlayın, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Aralık 2020’de katıldığı bir Youtube programında, “Kimse merak etmesin CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hazır” diye konuşmuştu. Gürsel Tekin bu ismin herkesin kabul ettiği bir isim olduğunu ifade etmişti.

Tekin, isim vermemişti. Ancak işaret ettiği kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu yorumlanmıştı.

Ancak Veryansın Tv’nin iddiasına göre, CHP’nin cumhurbaşkanı aday adaylarından biri daha önce hiç gündeme gelmemiş bir isim: Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş.

 

lllllllllllll.jpg

 

Lütfü Savaş’ı tanımıyor olabilirsiniz. Ancak kendisi tam da Gürsel Tekin’in dediği gibi, “Herkesin kabul ettiği bir isim” olarak görülüyor.

Kendisi bir tıp doçenti ve Mustafa Kemal Üniversitesi'nde bir süre rektör danışmanlığı görevini yaptı. Bu görev sırasında AK Parti’nin dikkatini çekti ve kendisine Antakya Belediye Başkan adaylığı teklif edildi. Kazandı, bir dönem bu görevi yaptıktan sonra o dönemler Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin’in AK Parti’den aday olarak gösterilmesinin ardından bu kez Lütfü Savaş’a CHP’den adaylık teklifi geldi.

Bu teklifi kabul eden Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Şu an üçüncü döneminde başkanlık görevine devam eden Savaş’ın, Gürsel Tekin’in dediği gibi “Herkesin kabul ettiği isim” demesinin nedeni işte bu. Yani hem MHP hem AK Parti hem de CHP’ye kendini yakın hissetmiş. Bir yandan da hem Alevi hem de Sünni kesimle de iyi anlaştığı söyleniyor.

Dolayısıyla Lütfü Savaş ismi CHP’de Cumhurbaşkanı aday adayı olarak karşımıza çıkıyor.

Kulis bilgisi yalnız bununla sınırlı değil. CHP şimdiden Lütfü Savaş için şehir şehir önemli görüşmeler yapması için etkinlikler düzenlemeye başlamış bile.

Birçok ile gidip, o ilin ileri gelenleriyle görüşmeler yapan ve ‘Hatay’ı anlatan’ Lütfü Savaş, görüştüğü kişilerin ülke gündemine ilişkin yorumlarını da dinliyor.

İddiaya göre, bu gezilerin devam edeceği, Lütfü Savaş’ın çok sayıda şehirde şehrin ileri gelenleriyle bir araya geleceği konuşuluyor.

Lütfü Savaş’ın da son dönemde televizyonlarda çok fazla boy gösterdiği görülüyor. Savaş’ın özellikle geçen ay hem yerel televizyonlara çıktığı, hem de ulusal televizyonlarda programlara katıldığı görüldü. Savaş bugün de Fox Tv’de Hatay’ı anlattı. Lütfü Savaş’ın önümüzdeki günlerde ve haftalarda birçok kalana çıkacağı da gelen bilgiler arasında.

 


YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.