İşte CHP'nin cemaatçi adayı

İşte CHP'nin cemaatçi adayı

Bilinmeyen numaraların hattı 118'i arayarak ulaştığı CHPli yetkililere, partiden aday olmak istediğini söylüyor ama 'önyargıdan doğan' bir tereddüttü var: "Ama başörtülüyüm, sizin için bir sıkıntı olabilir mi?"

Afyonkarahisar'da yaşayan Ummahan Özpınar, 1978 doğumlu, evli, üç çocuk annesi, bir iş kadını ve altı dil bilen bir hafız.İsmail Ağa Cemaati olarak da bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu Cemaati eğitimi alan Özpınar, daha sonra Mısır'da El Ezher Üniversitesi'nin medrese bölümünden mezun olmuş.

 

Sahibi olduğu mermer kesme ve döşeme atölyesinde çalışırken şebeke sularına kanalizasyon karıştığını öğreniyor ve bu şikayeti onu, çevresinin de desteğiyle ailesinin yaşadığı Değirmenayvalı kasabasında, CHP'den belediye başkanlığı adaylığına kadar götürüyor.

 

Bilinmeyen numaraların hattı 118'i arayarak ulaştığı CHPli yetkililere, partiden aday olmak istediğini söylüyor ama 'önyargıdan doğan' bir tereddüttü var: "Ama başörtülüyüm, sizin için bir sıkıntı olabilir mi?"

 

Özpınar telefonun diğer ucundan "Neden olsun? Parti, Kürt, Alevi, erkek, kadın, başörtülü, başörtüsüz herkese açık" cevabını alınca partinin beldedeki tek adayı olarak 'aday adaylığı' sürecini de yaşamadan oy pusulasına adını yazdırmış.

 

Adaylığını ise en son babası duymuş.

 

Oyunu yıllardır MHP'ye veren babası önce karşı çıksa da ailesi sonradan destek olmuş, fakat ailede MHP geleneğinin değişmesi zor.

 

İsmail Ağa Cemaati'nden ayrılıp "din kisvesi altında insanların nasıl dolandırıldığını, dinden imandan bahsedenlerin nasıl yalan söylediğini gördükten" sonra "doğru-yanlış senteziyle" CHP'yi seçtiğini söylüyor... Tercihini de sık kullandığı şu sözün rehberliğinde yapmış:

 

"Kızıl komünistten değil, yeşil komünistten korkacaksın. Ben o yüzden CHP'deyim."

 

'CHP Cemaat'a yaklaşmış değil'


Ummahan Özpınar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da sık sık dile getirdiği 'Fethullah Gülen Cemaati ve CHP arasında işbirliği olduğu' iddiasına katılmıyor.

 

"Bir CHPli olarak söylüyorum, CHP'nin Cemaat'e yaklaşması gibi bir durum söz konusu değil. Ama Cemaat CHP'ye yaklaşıyorsa onu bilemeyeceğim. Ben Cemaat'in içinde doğruyu görerek CHP'deyim eğer Cemaat de doğruyu gördüyse CHP'ye Cemaat yaklaşacaktır."

 

CHP'nin başörtülü adayı Özpınar, Türkiye gündeminin ve yerel seçimlerin seyrini değiştiren yolsuzluk iddialarını da "doğal" buluyor ve bunu kendi deneyimiyle benzerlikler kurarak yapıyor.

 

Değirmenayvalı'da kimileri tarafından 'bel altı' vurulduğunu söyleyen Özpınar, "Kadının arkasından mı gideceksiniz?" diye kasaba halkı arasında laf taşındığını duyuyormuş: "Çoğu erkeğin, 'biz kaldıramayız' dediği taşları ben bir başıma kaldırıyorum. Hatta 'Bayan Herkül' diyorlar bana... Seçmenime de erkeklerin yapamadığını yapacağım."

 

'Kasabamıza kadın eli değecek'


Değirmenayvalı'da 2009 yerel seçimlerinde oyların yarısından fazlasını alan AKP birinci parti çıkmıştı.

 

'Beldenin köy görünümünde' olduğunu söyleyen Özpınar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da birkaç defa ziyaret ettiğini belirttiği Değirmenayvalı'nın hâlâ köy görünümünde olmasından şikayetçi.

 

"Yeni bir anlayışla kasabamıza kadın eli değecek" kampanya sloganıyla öne çıkan CHPli aday "Her evi fabrika yapma" vaadinde bulunuyor.

 

Kadınların hiç kimseye muhtaç olmadan bağımsız ve özgürce ayakta durabilmeleri, söz hakkına sahip olabilmeleri için çalışacak.

 

Ummuhan Özpınar, tereddütle kapısını çaldığı CHP'nin öne çıkan başörtülü adaylarından.

 

O da şimdi, kendisine açılan kapıdan girdiği siyasete 'kadın eli değdirerek' kasabasının önyargılarını yıkmak istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.