İşte Gülen'in Ankara'daki sarayı

İşte Gülen'in Ankara'daki sarayı

Türkiye'yi ele geçirme planı yapan paralel yapı amacına ulaşsaydı Fethullah Gülen'i halife ilan edip devletin başına getirecekti.

17 Aralık darbe girişiminin ardından devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz ettiği ortaya çıkan paralel yapı her ayrıntıyı düşündü. Türkiye'ye getirilecek olan Fethullah Gülen'e saray bile inşa edildi

 

Gezi olaylarının sona ermesinin ardından Ağustos ayı sonlarında Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nin İncek semtinde bir inşaat yapılmaya başlandı. Sessiz sedasız 15 dönümlük arazi üzerinde başlayan çalışmalar ilk başta çok da dikkat çekmedi. Bin 100 rakımda bulunan ve Ankara'nın en yüksek noktası sayılan bölgede Koza Holding'in sahibi işadamı Akın İpek'in annesi için yaptırdığı okulla ilgisi olabileceği ise, hızla yükselen yapının kapısına "İpek Çiftliği" tabelasının konmasıyla anlaşıldı. İnşaatın yapıldığı bölge olan İncek semti, ODTÜ ormanlığına yakın bölgede, Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden daha yüksekte, şu anda Ankara'da imara açık en yüksek noktada bulunmasıyla iyice dikkat çekti.



DİPLOMATİK MERKEZ RUHSATI 


Yapının kapısında 'İpek Çiftliği' yazsa da 1 Ekim 2013 tarihinde Gölbaşı Belediye İmar Müdürlüğü'nden alınan V sınıfı A grubu inşaat ruhsatı, buranın bir çiftlik değil, ancak bir diplomatik merkez, ya da saray olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Çünkü V-A ruhsatı maliyeti yüksek, büyükelçilik ve vali konaklarına özel veriliyordu. Etrafı duvarla çevrili inşaatı 24 saat boyunca 5 ayrı kulübede bulunan güvenlikçilerin koruması da sarayın önemli biri için yapıldığı izlenimini güçlendirdi.

BUGÜN'ÜN SARAYLISI 


17 Aralık'ta gerçekleşen darbe girişiminin ardından devlet içindeki paralel yapının deşifre olması ve devletin kılcal damarlarına kadar giren bu yapının ucunun Pensilvanya'dan çıkmasıyla beraber, saray inşaatı da anlam kazanmaya başladı. 5 ayda tamamlanma aşamasına gelen Koza-İpek Holding'e ait inşaat, her gün hükümet karşıtı yayın yapan, Şam Kasabı Ariel Şaron'un ölümünü 'Vefat etti' diye naif bir şekilde veren Bugün Gazetesi ve televizyonun da sahibi olan Akın İpek'e aitti. İpek ise bu sarayı 'Bir tebessümü için dünyaları feda ederim' dediği Fethullah Gülen için yaptırıyordu. Sarayın bulunduğu arazinin içinde, Kanaltürk televizyonunun de sahibi olan, altın işletmecisi Akın İpek'e ait önceden yapılmış bir villa da bulunuyor. Akın İpek'in, villanın yapımıyla yakından ilgilendiği, Kozaİpek Holding yetkililerinin de sık sık buraya gelerek, inşaatla ilgili gelişmeleri izledikleri belirtildi. İddialara göre paralel yapı, 17 Aralık'ta planladığı darbenin ardından ülkede yönetimi ele geçirecekti. Her şey tüm detayıyla düşünülmüştü. Ülke yönetimi ele geçirildikten sonra Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesi planlandı. Gülen bir devlet başkanı edasıyla bu sarayda yaşayacaktı.





Baskent'in zirvesinde


Mimari proje Sinan Erdoğan'a ait...


 Adresi: İncek Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı No: 73 / Gölbaşı - ANKARA


 Rakımı 1100 metre (Ankara'da imara açık en yüksek yer)


 Çankaya Köşkü'ne 15 dakika mesafede...


 Ana bina, 4 katta 5 bin 653 metrekare alana sahip.


 Ana bina dışında 5 ayrı yapı daha kompleks içinde bulunuyor.


 Konuk evi 842 metrekare.


 Konuk salonu 435 metrekare...


 Ekmek fırını 90 metrekare.


 Barbekü 16 metrekare.


 Yüzme havuzu 141 metrekare.


 5 gözetleme kulesi var.


 Otopark için proje hazırlanıyor.


 İletişim ve kamera sistemleri ileri teknoloji ile kuruluyor.


 Tüm birimler için ortak bir müştemilatı da bulunuyor.

Hayrettin BEKTAŞ
Fotoğraf: Uğur YILDIRIM
TAKVİM GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.