İşte gündemi sarsacak iddia! Süleymani'nin suikastında hangi ülkenin parmağı var?

İşte gündemi sarsacak iddia! Süleymani'nin suikastında hangi ülkenin parmağı var?

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü operasyonla ilgili bilinmeyenler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Amerikan NBC kanalı, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü operasyonla ilgili bilgi sahibi iki kaynağa ve ABD'li bazı yetkililere dayandırdığı haberinde saldırıya İsrail istihbaratının da yardım ettiğini öne sürdü.

 

İSRAİL'DEN GELEN İSTİHBARAT AYRINTILARI DOĞRULADI


"Havalimanı muhbirleri, tepelerde dolaşan insansız hava araçları: ABD Süleymani'yi nasıl öldürdü?" başlıklı haberde, "Suriye'nin başkenti Şam'daki havalimanında muhbirlerden aldığı gizli bilgileri kuşanan CIA, İranlı General Kasım Süleymani'yi taşıyan ve Bağdat'a gitmek üzere havalanan uçağı tam olarak biliyordu. İsrail'den gelen istihbarat, ayrıntıların doğrulanmasına yardım etti" ifadelerine yer verildi.

Haberde, "(Suriye merkezli) Cham Wings Havayolları'na ait A320 uçağı iniş yaptığında, ABD'nin askeri personelinin bulunduğu Irak'ın başlıca havalimanındaki Amerikalı ajanlar (Süleymani'nin) nerede olduğunu tam olarak doğruladı. Tamamen ABD ordusunun kontrolündeki Irak hava sahasında hiçbir zorluk yaşamayacaklarından emin üç Amerikan insansız hava aracı tepede pozisyon aldı. Her biri 4 adet cehennem ateşi (Hellfire) füzesi taşıyordu" bilgisi paylaşıldı.

 

FÜZELERİN ATEŞLENDİĞİ ANLAR


Süleymani ve beraberindekilerin bindikleri araçlardan adım adım takip edilmesine ve ardından füzelerin ateşlenmesine dair ayrıntıları paylaşan NBC, operasyonu CIA Direktörü Gina Haspe'in teşkilatın Virginia'daki üssünde, ABD Savunma Bakanı Mark Esper'inse bir başka yerden izlediğini, o sıralarda Başkan Donald Trump'ın Florida'da olduğunu aktardı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.