İşte HDP, CHP ve İYİ Parti'nin anayasa çalışmasının ses kaydı!

İşte HDP, CHP ve İYİ Parti'nin anayasa çalışmasının ses kaydı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP ile anayasa çalışması yaptıklarını inkar etmişti. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu ise çalışma yapıldığını doğruladı.

İYİ Parti'de İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia ettiği için partiden ihraç edilen Ümit Özdağ, bir söyleşisinde "2018 genel seçimlerinden önce İYİ  Parti’den iki kişi Akşener’in talimatı ile divandan habersiz CHP, Saadet ve HDP’lilerle birlikte oturup dört ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlamışlar. Ve bundan benim ancak yerel seçimlerden sonra haberim oldu." demişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın yeni anayasa çalışması iddiası hakkında “Böyle bir anayasa çalışması yok. Kamuoyunda tartışılıyor, ben de hayretle izliyorum” demiş ve Yeni bir anayasanın tek bir partinin ‘mutfağında’ yapılamayacağını vurgulayarak, “Biz bir anayasa konusunda çalışma yapacak olursak, başvuracağım ilk parti İYİ Parti, Sayın Meral Akşener’dir. Onun görüşlerini almak olacaktır” diye konuşmuştu.

 

AKŞENER'DE İNKAR ETTİ

 

Akşener ise konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

 

“Ben tek bir şey söyleyeyim, biz HDP ile CHP ile Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadık. Nokta. Genel Başkan olarak tekrar söyleyeyim, hiçbir arkadaşım bilgim içinde ya da dışında, bu kadar geniş söylüyorum... Buna sadece HDP değil, CHP, Saadet Partisi, başka var mıydı hatırlamıyorum isnatların arasında. Bir anayasa çalışması yapmadık ama daha ilginç bir şey vardı dün, AK Parti ile de anayasa çalışması yapıyormuşuz. Yani bir tarafta HDP’yle yapıyoruz, bir tarafta da AK Parti ile yapıyormuşuz. Dolayısıyla AK Parti ile de oturup bir anayasa çalışması yapmadık.”

 

CHP'Lİ VEKİL KABOĞLU: ÇALIŞMA YAPILDI

 

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun sosyal medyada dolaşan bir videosu ise anayasa çalışmasını doğruluyor.

Kaboğlu videoda HDP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin birlikte bir anayasa taslağı hazırladığını ve bunun çok gerekli olduğunu ifade ediyor. 

Kaboğlu'nun açıklaması şöyle: "Bizlerin yürüttüğü anayasa çalışmaları biraz kamuoyundan uzak durdu. Bu çalışmalar, zannediyorum önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşılacaktır. HDP'yi de kapsayacak şekilde yapıldı. HDP'nin de olması önemliydi, bence gerekliydi."

 

 

İşte o video:

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum