İşte İstanbul'da tahliye edilecek okulların listesi

İşte İstanbul'da tahliye edilecek okulların listesi

İstanbul Valiliği 93 okul için tahliye kararını açıkladı. İstanbul'da riskli bulunan okulların bir kısmı için yıkım kararı çıkarken bir kısmı da güçlendirilecek. Peki, İstanbul'da riskli okullar hangileri, hangi okullar için tahliye kararı çıktı?

İstanbul Valiliği tarafından açıklanan ve yapılan duyuruya göre 93 okul için tahliye kararı çıktı. Deprem yönetmeliğine göre 93 riskli okulun 76'sı yıkılıp yeniden yapılacak kalan 17 okulda ise güçlendirme yapılacak.

20 Şubat'ta başlayacak olan 2. dönemde öğrenciler depreme dayanıklı okullara nakledilecek. Peki, tahliye edilecek okullar belli mi? Nakiller nasıl gerçekleşecek?

 

İSTANBUL'DA TAHLİYE EDİLECEK OKULLAR HANGİLERİ?

 

Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi'nde bin 98 öğrencinin eğitim gördüğü Bizimkent İlköğretim Okulu yönetimi, önceki gün velilere toplu mesaj atarak okulun depreme dayanıklı olmadığını ve bu sebeple yıkılacağını, Pazartesi gününe kadar öğrencilerin Haldun Taner İlköğretim Okulu'na nakillerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Mesajın ardından okuldaki öğrencilerin velileri okulla aynı bahçede olan ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde toplanarak kararı protesto etti. Veliler kendilerine herhangi bir rapor gösterilmeden okulların açılmasına kısa bir süre kala bu kararın kendilerine tebliğ edilmesini doğru bulmadıklarını belirterek tepkilerini dile getirdi. Bizimkent İlköğretim Okulu velilerine, öğrencilerin taşınması planlanan Haldun Taner İlköğretim okulunun velileri de destek verdi.

Öte yandan Avcılar'daki 3 okul ve bir eğitim merkezinin yıktırılarak yenisinin yapılmasına, 2 okulun da güçlendirilmesine karar verildi.

Olası depreme karşı zayıf oldukları değerlendirilen okullardan Tahsin Gerekli İmam Hatip Ortaokulu ile Murat Kocatürk İmam Hatip Lisesi'nin güçlendirilmesi için çalışma yapılırken diğer 3 okul ve 1 eğitim merkezinin ise yıktırılarak yenisinin yapılacağı açıklandı.

Avcılar'daki Güngör Tekiner Ortaokulu'ndaki bin 122 öğrencinin Denizköşkler İlkokulu, Gümüşpala İlkokulu'ndaki bin 445 öğrencinin Borusan Ortaokulu ile Süleyman Nazif Anadolu Lisesi'ne, Ramazan Sarıkaya İmam Hatip Lisesi'ndeki 324 öğrencinin Ambarlı İlkokulu'na, Tahsin Gerekli İmam Hatip Ortaokulu'ndaki 399 öğrencinin- Avcılar Kız İmam Hatip Lisesi'ne ve Murat Kocatürk İmam Hatip Lisesi'ndeki 273 öğrencinin- Filibeli Ahmet Hilmi İmam Hatip Ortaokulu'nda pazartesi gününden itibaren eğitim göreceği belirtildi. Daha önce tekli eğitim verilen bu okullarda ikili eğitim sistemine geçilecek. Bunun yanı sıra mülkiyeti Avcılar Belediyesi'ne ait Avcılar Meslek Eğitim Merkezi'nin eğitimini Saide Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitime devam etmesi kararlaştırıldı.

 

İŞTE TAHLİYE EDİLECEK OKULLARIN LİSTESİ

 

b-033.JPGi-025.JPGu-023.JPGd-018.JPG


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.