İşte İttifakı yıkan adam

İşte İttifakı yıkan adam

MHP ve Ak Parti’nin Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde ittifak yapmayacağı kesinleşti. Yerel seçimlerde ittifakın sona ermesinde ise AKP’li isim büyük rol oynadı. İşte ayrıntılar;

Cumhur İttifakı’nda yaşanan af ve andımız krizi iki partinin yollarını ayırmasına neden oldu. İki partide yerel seçimlerde kendi adaylarıyla seçime girme kararı aldı ve çok sert açıklamalarda bulundu.

MHP ile AKP arasında “yerel seçimlerde ittifaka” ilişkin perde gerisinde uzun süredir ‘gerginlik’ yaşanıyordu. Bu gerginlik önceki gün MHP’nin af yasa teklifiyle ilgili iki parti arasındaki sert tartışmalarla da zirve noktasına ulaşmıştı.

omercelik.jpg

İTTİFAKI ÇELİK YIKTI

Bahçeli’nin AKP’ye yerelde ittifak çağrısının ardından AKP kanadından, özellikle de AKP’li Hayati Yazıcı, Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş’tan gelen açıklamalar da MHP’de “kırgınlık” yaratmıştı. Ancak MHP ile AKP arasında gerçekleşmesi beklenen yerelde ittifakın iplerinin kopma noktasına gelmesinde özellikle de “Ömer Çelik’in tutumlarının etkili olduğu” kulislerde dillendiriliyor.

MHP’de, Çelik’e karşı en belirgin rahatsızlığın perde gerisinde ise “Adana ve Mersin gibi illerde, MHP’nin aleyhine, Kürt seçmenlere yönelik çalışmalar yürütmesinin etkili olduğu” da ileri sürülürken, Devlet Bahçeli’nin, her fırsatta, “HDP ile AKP arasında yürütülen çözüm sürecinin Türkiye’ye ağır bedeller yaşattığı ve bu sürecin ardından PKK’nin özellikle Doğu illerinde ‘hendek siyaseti’ yürüttüğünü’ söylemesine karşın Çelik’in bu hareketinin asla desteklenemeyeceğine” de dikkat çekiliyor.

‘KAYBEDEN KİM OLUR?’

MHP, “yerelde ittifakın bozulmasından MHP’den çok AKP’nin zarar göreceği” görüşünde. AKP’deki bir grubun, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da yerelde ittifaka ilişkin yönlendirdiğine” işaret edilirken, “AKP’nin MHP’yle ittifak olmadan özellikle Ankara ve İstanbul gibi belediyeleri muhalefet cephesine kaptırabileceği” değerlendirmeleri de yapılıyor. İki partinin Cumhur İttifakı’ndaki birlikteliğinin de bundan böyle “terörle mücadele, uluslararası ilişkiler gibi noktalarda süreceği” ifade ediliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.