İşte Kılıçdaroğlu'na kurşunu atan provokatör!

İşte Kılıçdaroğlu'na kurşunu atan provokatör!

Vezneciler saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede 'çelenk' gerginliği yaşandı.

Vezneciler’de dün düzenlenen hain saldırıda şehit düşen polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

 

Törene bir grup şahsın saldırısı damga vurdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ait çelenge cenazede bulunan bazı şahıslar tarafından saldırı düzenlendi. Çelengin üzerinde bulunan bant yırtıldı. Bunun üzerine partililer, çelengin yazısını yeniden yapıştırıp yerine koydu.
 
 
KURŞUN BIRAKILDI
 
İtiş kakış sırasında, Kılıçdaroğlu'nun ayağının dibine bir kurşun bırakıldı. Kurşun (mermi) bırakma özellikle yeraltı dünyasında intikam alma, ölüm tehdidi anlamına geliyor.
 
 
TEKBİR GETİRİP ÇELENGİ DEVİRDİLER
 
Daha sonra tekbir getiren bir grup, çelengi kırıp yeniden yere attı. Yaşanan gerginlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan anons yaparak, cenazelerde bu tip gerginliklerin uygun olmadığı belirtti. Gerginlik, anonsun ardından yatıştı.
 
 
1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Namazın ardından cenazeler avludan tören kıtasının eşliğinde çıkarıldı. Cenaze çıkarılmadan önce içeride CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren bir kişi dışarı çıkarıldı. Bu kişi uzaklaştırılırken İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla gözaltına alındı.
 
 
ABDULLAH GÜL DE KATILDI
 
Törene Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Kılınan cenaze namazının ardından cenazeler “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları altında defnedilmek üzere şehitliğe doğru yola çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.