İşte kritik seviye! Dolar önümüzdeki haftadan sonra 13 liraya çekilebilir

İşte kritik seviye! Dolar önümüzdeki haftadan sonra 13 liraya çekilebilir

15 lira seviyesini önceki hafta aşan dolar/TL kuru 16 lira seviyesini geçerek tekrar yükselişe geçti.

Haftaya 15 lira seviyelerinden başlayan dolar, 16 lirayı aşarak haftayı 16.1911 liradan kapattı. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların dünkü efektif kurunu alışta 16,3364 lira, satışta 16,4019 lira olarak belirlemişti. 

 

"DOLARDA 15.07 TL SEVİYESİ KRİTİK"


Kur Korumalı Mevduat ürününün etkisiyle yılın ilk günlerinden bu yana dar bant aralığında seyrine devam eden dolar/TL paritesi, son günlerde yönünü yukarı yönlü çevirdi. Mayıs ayının ilk haftasında başlayan yükseliş yüzde 10 seviyelerini bulurken, dolar için 15,07 seviyesine dikkat çekildi.

Dünya'dan Ufuk Korcan'ın haberine göre, dolar/TL kurunda 15,07 lira seviyesinin destek noktası olduğuna ve bu seviyenin altına gelinmesiyle 13,27 liraya kadar çekilme bekleniyor.

 

"DOLAR 13,27 LİRAYI GÖREBİLİR"


İşte Korcan'ın dolar kuruna ilişkin yazısı:

 

'Dolar/TL paritesinde 3 Ocak 2022 tarihinde 12.75 TL seviyesinden başlayan yükseliş trendi üzerinde seyir sürüyor. O tarihten beri bu trendin destek noktası defalarca test edilmesine karşın şu ana kadar altına gelinmedi. Bu, paritenin bu trend çizgisi üzerinde kalma isteğini gösteren en temel etken. Önümüzdeki hafta için ise bu trendin destek noktası 15.07 TL seviyesine denk geliyor. Bunun yanında daha önce direnç seviyesi olarak çalışan 15.73 TL seviyesinin de artık destek noktası olarak çalışması dikkat çekici.

Yani paritede aşağı yönlü bir rahatlamadan bahsedilebilmesi için öncelikle bu seviyelerin altına gelinmesi şart. Özellikle 15.07 TL seviyesinin altına gelinmesi paritede 13.27 TL seviyesine kadar bir geri çekilme hareketini beraberinde getirebilir. Burası aslında 06 Eylül 2021 tarihinde başlayan ana trendin de destek noktası konumunda. Bunun yanında olumsuz senaryoda 15.73 TL seviyesinin üzerinde kalınması ilk aşamada 17.07 TL seviyelerine kadar bir yükseliş riskini beraberinde getirebilir.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum