İşte MAK’ın son seçim anketi

İşte MAK’ın son seçim anketi

2019 seçimleri öncesinde anket şirketleri araştırmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İşte bir araştırma şirketinin daha seçim anketi sonuçları;

AK Parti iktidarına yakın araştırma şirketi MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, anketlerdeki oy oranlarını açıkladı.

Kulat, anket ve ölçümler çerçevesinde AKP içindeki son gelişmeleri, İyi Parti’nin etkisi, baraj tartışmaları ve 2019 sürecini değerlendirdi.

Son anketlerini İyi Parti kurulmadan 1 hafta önce yaptıklarını açıklayan Kulat, Ak Parti’nin oylarının yüzde 41’lerde, tam rakamın yüzde 41.6 olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise yüzde 23.5, Milliyetçi Hareket Partisinin barajın altında yüzde 7’ler civarında seyrettiğini söyledi.

Partisi kurulmadığı halde Meral Akşener’in partisini de sorduklarını ifade eden Kulat, “O da yüzde 5’lerin üzerinde. Yüzde 15’lerde kararsız var. Halkların Demokratik Partisi de barajın altında görünüyor ama ben özellikle HDP’nin asıl oyunun olduğu Güneydoğu’daki anketlerde verilen cevapların sağlığına güvenmiyorum. Çünkü korku var. O nedenle anketlerde HDP’nin durumunun tam sağlıklı olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

‘Öte yandan ankette daha önce verdikleri partiye oy vermezlerse kime oy vereceklerini sorduk’ diyen Kulat, “Burada İyi Parti’nin potansiyeli ortaya çıkıyor. İyi Parti, MHP’li seçmenden aldığı desteğe ek olarak AKP’lilerin ve CHP’lilerin yüzde 15 düzeyindeki seçmeni tarafından sıcak bir şekilde yakından izleniyor. Ancak bu kesimlerden oy alıp almayacağı göstereceği performansa bağlı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.