İŞTE MHP'DEKİ 'EVET'ÇİLER!

İŞTE MHP'DEKİ 'EVET'ÇİLER!

MHP'de Cumhurbaşkanlığı Sistemi için gerekli olan anayasa değişikliğine hangi milletvekillerinin 'evet” diyeceği kamuoyunca merakla beklenirken, sosyal medyada yayınlanan 'evetçi” listesi gündem yaratacak.

Türkiye’nin en önemli gündem maddesi haline gelen anayasa değişikliği hakkında kilit parti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nde “evetçi”, “hayırcı” tartışmaları sürerken sosyal medyada paylaşılan bir listeye göre başta MHP Lideri Devlet Bahçeli olmak üzere pek çok milletvekilinin anayasa değişikliği konusunda “evet” oyunu kullanacakları ifade edildi.

 

Paylaşılan listeye göre MHP’de 30 milletvekilinin TBMM’deki anayasa değişikliği oylamasında “evet” oyu kullanacak. Listede önce muhalefette olan ancak son anda Bahçeli’den yana tavır koyan Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz yer almıyor. Bunun yanı sıra yayınlanan listeye göre anayasa değişikliği konusunda gizli açık itirazları olan MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba ile Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı “evetçilerin” safında gösteriliyor.

 

Yayınlanan bu listeye göre MHP’den en fazla 9 milletvekili “hayır” oyu kullanacak ve AK Parti’nin fire vermemesi durumunda Başkanlık Sistemi için gerçekleştirilecek olan Anayasa değişikliği paketi CHP’nin tüm çabalarına rağmen TBMM’den “güle oynaya” geçecek.


İşte MHP’deki “evetçi” milletvekillerinin listesi:

 


Hakan Sönmez         siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.