İşte ömrü uzatan o besin!

İşte ömrü uzatan o besin!

Çinli bilim insanları 16 yıllık araştırmanın sonuna geldi. 16 yıllık araştırmanın sonucunda bilim insanları düzenli balık tüketiminin ömrü uzattığını iddia etti.

Çinli bilim insanlarının yaptığı 16 yıllık araştırma sonuçlandı. Bilim insanlarının açıklamasına göre, düzenli balık tüketimi ömrü uzatıyor.

Sputnik'in Journal of Internal Medicine kaynaklı haberine göre; bilim insanları, 16 yıl boyunca 240 bin erkek ve 180 bin kadının diyetini takip etti. Deneye katılanlar her gün az miktarda balık tüketti.

Düzenli olarak balık tüketen erkeklerin yüzde 10 oranda daha az vasküler ve yüzde 37 oranında da karaciğer hastalıklarına yakalandığı ortaya çıktı.

Ayrıca düzenli balık tüketen kadınlarda Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin de yüzde 38 oranında azaldığı tespit edildi.

Bilim insanlarının açıklamasına göre, düzenli balık ve Omega-3 içeren ürünlerin tüketimi, kanser ve akut solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölüm riskini de azaltıyor.

Diğer yandan kızartılan balığın yararlı özelliklerinin çoğunu kaybettiği kaydedildi. Omega-3 kaynakları arasında ayrıca keten tohumu, ıspanak, patates ve deniz ürünleri yer alıyor.

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.