İşte Pençe-Kilit operasyonundaki 'kilit' kelimesinin anlamı

İşte Pençe-Kilit operasyonundaki 'kilit' kelimesinin anlamı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit operasyonunun adında kullanılan 'kilit' kelimesinin anlamını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Düzce Valiliğinin düzenlediği iftarda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfusu, vatanı, kültürü, tarihi ve ordusuyla güçlü bir devlet olduğunu belirten Akar, "85 milyon olarak, bin yıldan beri yaşadığımız bu coğrafyada varlığımızı sürdüreceğiz. İbn-i Haldun'un dediği gibi nasıl 'Coğrafya kaderse', Türkiye de asil milletimiz de bu coğrafyanın kaderidir" diye konuştu.

 

"HUDUDUMUZU DIŞ TEHLİKEYE KARŞI KİLİTLİYORUZ"

 

Pençe Kilit Operasyonu'na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akar, "Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var. Pençe Kilit Operasyonu ile hududumuzu her türlü dış etkiye karşı kilitliyoruz" diye konuştu.

 

Mehmetçiğin nefesinin teröristlerin ensesinde olduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

 

"Teröristler bunu hissediyor. Korku dağları bekliyor. Korktukları başlarına gelecek. Tüm konuşmalarında bittiklerini görüyorlar. Operasyon alanımızda birçok mağara var. Bu mağaraları tek tek temizlemek suretiyle operasyonumuz büyük bir başarıyla devam ediyor.

 

57 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 

Alçakça döşenen el yapımı patlayıcılardan dolayı şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehit ailelerine söz verdiğimiz gibi şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınlarının gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz. Şu ana kadar Mehmetçik 57 teröristi etkisiz hale getirdi. Önümüzdeki günlerde bu sayının çok daha artacağını söyleyebiliriz".

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.