İşte Sarıgül'ün kuracağı yeni partisinin adı ve yola çıktığı isimler

İşte Sarıgül'ün kuracağı yeni partisinin adı ve yola çıktığı isimler

Eski milletvekili ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kuracağı yeni partisinin adı ve yola çıktığı isimler belli oldu.

CHP’de Muharrem İnce’nin ardından Türkiye Değişim Hareketi ile bir dönem meydanlara çıkan eski milletvekili ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de parti için düğmeye bastı.

Bugün yola çıkacak olan Sarıgül CHP tabanından oy almayı hedeflerken kadrosunda yer alacak kritik isimlerde ortaya çıktı.

Ana muhalefet partisinde Muharrem İnce depremi ve oyları böleceği endişesi sürerken, partinin eski milletvekili, eski belediye başkanı ve son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'ni parti olarak yeniden kurma kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre Mustafa Sarıgül'ün partisinin adı da yıllar önce başlattığı fakat parti haline getirmediği hareketle aynı ismi taşıyacak ve 'Türkiye Değişim Partisi' olacak. Birçok siyasi hareket gibi Sarıgül de ilk adımı İstanbul'dan attı ve önce İl Başkanını belirledi.

Sarıgül, yeni partinin İstanbul İl Başkanı olarak Yusuf Polat'ı atadı. Haberi Polat kendi twitter hesabından bizzat verdi.

 

SARIGÜL'ÜN A TAKIMINI İŞ DÜNYASI BELİRLEDİ

 

Parti konusunda Muharrem İnce'nin somut adım atması ile kesin kararını vererek yola çıkan Sarıgül'ün A takımını ise iş dünyasından belirlediği belirtildi. Listeye göre Sarıgül'ün kadrosunda hem CHP'den, hem TDH'den hem de iş dünyasından tanınan isimler var.

 

İşte Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi'nin A takımından bazı önemli isimler;

 

Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanlığını da yapmış olan Mehmet Ali Oğuş, Mustafa Sarıgül'ün yeni döneminde de yanında olacak.

TDH Kocaeli eski İl Başkanı İş adamı Coşkun Ağaryılmaz Sarıgül'ün listesinde yer aldı.

Cemiyet hayatının önemli isimlerinden ve Sarıgül'ün yardımcılığını da yapmış olan Monik İpekel yeni partide de var olacak.

CHP'den ilk ayrıldığı dönemde yanında olan ve parti içinde çok tartışılan isimlerden 22. dönem CHP Milletvekili Hasan Aydın da Mustafa Sarıgül ile yeni parti için kolları sıvayanlardan.

Bu isimlerin yanı sıra İş adamı İrfan Karakaş, Mustafa Ekşi, Eski siyasetçi Uğur Aköz ve partinin İstanbul İl Başkanı Yusuf Polat da listeden dikkat çeken isimler oldu.

 

BUGÜN DSP'DEN İSTİFA EDİYOR

 

Edinilen son dakika bilgisine göre Sarıgül bugün son yerel seçimde İBB Başkan adaylığı için yollarını yeniden birleştirdiği Demokratik Sol Parti'den istifa ederek yola çıkacak.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum