İstifa eden İYİ Parti Milletvekilleri MHP geçiyor iddiası

İstifa eden İYİ Parti Milletvekilleri MHP geçiyor iddiası

İstifalar İYİ Parti'yi olduğu kadar Ankara siyasetini de salladı.Milletvekillerinin istifa etmesi ve 5 vekilin daha istifa edeceği iddiası kulislere bomba gibi düştü. İYİ Parti'de çalkantılar devam ederken istifa edecek 5 vekilin kim olduğu merak konusu.

MHP'den ihraç edildikten sonra İYİ Parti'ye geçen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok dün çok sert açıklamalar yaparak istifa etmişti.

Yine, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'da sert açıklamalar yaparak istifa etmişti.

İYİ Parti'nin ağır toplarından olan İsmail Ok'un istifası hem  partide deprem yarattı, hem de İYİ Parti'nin meclisteki sandalye sayısını da 37'ye düşürdü.

 

5 İSİM DAHA İSTİFA EDECEK İDDİASI
 

İYİ Parti kulislerinde, parti içinde arka arkaya gelen istifaların ardından bir kırılma yaşandığına dikkat çekiliyor.

Bu istifalara yeni isimlerin de dahil olacağı belirtilirken, önümüzdeki dönemde parti içerisinde 5 milletvekilinin daha istifa edeceği konuşuluyor. Partide “teşkilatlarda da dağılmanın yaşandığı” ifade ediliyor. 

 

MHP'YE GEÇECEKLER İDDİASI

Ankara kulislerinde İyi Parti içinde arka arkaya gelen istifaların devamının geleceği ve istifa eden milletvekillerinin MHP'ye geçeceği yönünde duyumlar dolaşıyor. Kulislerde, daha önce istifa eden ve edecek olan vekiller MHP'ye geçecek iddiaları konuşuluyor.

 

İSMAİL KONCUK'DA RAHATSIZ

İYİ Parti'de istifa edecekler arasında ismi en çok dillendirilen isim ise eski sendikacı Mersin Milletvekili İsmail Koncuk. Koncuk'un da rahatsız olduğu ve istifa etmemesi için parti içinde yoğun uğraş verildiği belirtiliyor. Koncuk'da İYİ Parti'de ağırlığı olan bir isim.

 

İSTİFALARA İLGİLİ  AKŞENER AÇIKLAMA YAPTI

İYİ Parti istifalar ile sıkıntılı anlar yaşarken Genel Başkan Meral Akşener de bir açıklama yaptı.

Akşener açıklamasında;

Bizde prensip olarak, ister milletvekili olsun, ister sade bir üyemiz olsun, istifa canımı yakar, çok üzülürüm. Ancak bugüne kadar, istifa etmiş hiçbir arkadaşımızın aleyhinde tek bir cümlem, tek bir kelimem olmadı. Çünkü istifa, tek taraflı bir irade beyanıdır. Üzüntüm şudur, insanlar bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebilirler, bunu saygı ile karşılarım. Ben hep öyle karşıladım. Ama açıklamalarında ve beyanlarında koskocaman bir camiayı, yöneticileri, seçmeni, teşkilatları töhmet altında bırakacak ve gerçekten haksız, temelsiz ve insafsız gerekçeler ortaya atarlarsa, bu insanların canını yakar. İftira kötü bir şeydir." dedi.

 

BAHÇELİ'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

İYİ Parti'den istifa eden milletvekilleri ile ilgili MHP Lideri devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bahçeli, açıklamasında, "Kapımız açıktır" mesajı vererek şunları söyledi:

“MHP’nin Türk milletini kucaklamakta kapısı her zaman açıktır. Her defasında söylüyoruz: Milletimizle kucaklaşmak istiyoruz. Ancak Türkiye’nin siyasi istikrara, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde hiçbir siyasi partide istikrarsızlık söz konusu olmamalıdır. Bunlara dikkat etmek lazım. Bir tarafta yeni parti kuruluşları tartışması var, bir tarafta FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması var, bir tarafta da siyasi partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var. İYİ Parti iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar.”

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.