İstifa eden Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın yerine gelecek isim belli oldu

İstifa eden Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın yerine gelecek isim belli oldu

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kızılay'a ilişkin yaptığı açıklamada "Üzüldüm" ifadesini kullanmıştı. Kınık'ın yerine göreve gelecek isim de belli oldu.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, deprem sırasında çadır sattığı iddiası sonrasında istifa etti. 

Kerem Kınık'ın, Twitter hesabındaki unvanını Kızılay Başkanın'dan Kızılay gönüllüsü şeklinde değiştirmesi dikkat çekti.

 

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA! İŞTE VEKALET EDECEK KİŞİ


Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı almıştır. 2016 yılından bu güne Genel Başkanlığı yürütmekte olan Dr Kerem Kınık'ın talebi ile alınan karar çerçevesinde Olağanüstü Genel Kurul'a kadar tüzük gereği 1. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir" denildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BENİ CİDDİ MANADA ÜZDÜ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir programda Kızılay Başkanı Kerem Kınık için, "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi" demişti.


NE OLMUŞTU?

 

Türkiye 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle sarsıldı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, Kızılay'ın çadır sattığı iddialarıyla gündeme gelmişti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.