İstifa etmediği öne sürülmüştü! Kızılay'dan Kerem Kınık açıklaması

İstifa etmediği öne sürülmüştü! Kızılay'dan Kerem Kınık açıklaması

Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Kerem Kınık'ın iştiraklerindeki görevlerinden ayrılmadığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 4. gününde Ahbap derneğine çadır satışı yaptığı ortaya çıkan ve tepkilerin odağına yerleşen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık görevinden istifa etmişti.

Kızılay Genel Başkanlığı'ndan ayrılan Kınık'ın kuruma ait 11 şirkette halen başkan olduğu ve maaş almaya devam ettiği iddiası ise bugün büyük ses getirdi.

 

KIZILAY'DAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

 

Sözcü ve Korkusuz gazetelerinde yer alan iddiaya ilişkin Kızılay'dan ise yazılı açıklama geldi.

Yayımlanan açıklamada, "Sözcü ve Korkusuz Gazetelerinin 24.05.2023 tarihli sayılarında yer alan, 4 Nisan 2016 - 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında derneğimizin Genel Başkanlığını yürüten Dr. Kerem Kınık'ın Kızılay'ın iştiraklerindeki görevlerinden ayrılmadığı yönündeki yalan haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur.

Kızılay Genel Başkanı iken 12.05.2023 tarihinde görevinden kendi isteği ile ayrılan Dr. Kerem Kınık, Kızılay Tüzüğü ve Kızılay iştiraki olan şirketlerin kuralları gereği aynı gün tamamı Kızılay'a ait olan tüm iştiraklerin yönetim kurullarındaki görevlerini de bırakmıştır. Bu tarihten itibaren Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince tescil süreçleri başlatılmıştır. Kızılay'ı itibarsızlaştırmaya yönelik gerçek dışı bu haberlerle ilgili olarak Kızılay tüm yasal haklarını kullanacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunulur." denildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.