İstifası istenen MHP'li Belediye Başkanından cevap geldi!

İstifası istenen MHP'li Belediye Başkanından cevap geldi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli’nin vermiş olduğu talimat doğrultusunda istifası istenen MHP’li Kars Belediye Başkanı’ndan flaş yanıt geldi. İşte ayrıntılar;

İstifası istenen MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, partisinden istifa ettiğini görevinin ise başında olduğunu açıkladı. Belediye Başkan Karaçanta, görevini bağımsız olarak devam ettireceğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli vermiş olduğu bir talimat ile Kars belediye başkanının MHP'den istifa etmesini istemişti.

İstifası istenen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'da konuya ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. Söz konusu basın açıklamasında Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mensubu olduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ettiğini ve görevine bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu.

KARS BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNE BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM EDECEK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yapmış olduğu bir açıklama ile MHP'nin saygınlığına halel getirici tutum ve davranışları nedeniyle Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile yine Kars Belediyesinin 6 Meclis Üyesinin partiden istifalarının istendiğini ifade etmişti.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yapılan bu açıklamanın ardından bir açıklama yaptı. Yapmış olduğu açıklamasında istifasının istenmesinin nedenini bilmediğini ifade eden Karaçanta Ankara'ya gideceğini söyledi.

'PARTİMDEN İSTİFA EDİYORUM GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'

Konuya dair yapmış olduğu açıklamasında partisinden istifa ettiğini duyuran Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta gerçekleştirilecek seçimlere kadar görevinin başında olduğunu vurguladı. Bağımsız olarak yola devam edeceğini açıklayan Karaçanta şu ifadeleri kullandı.

“Bugün, Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla mensubu olduğum, bundan sonra da asla ülkücü olmamdan, milliyetçi olmamdan onur duyduğum daha doğrusu sevdam diyeceğim partimden istifa ettim. Bundan sonraki süreçte de tabi ki Türk milliyetçiliği ruhum devam edecek. Ama belediye başkanlığı görevime bir süre bağımsız olarak devam edeceğim.

Çünkü Kars halkı bilmeli ki ben göreve geldiğimde de demiştim bizim Sayın Genel Başkanımızın da bize vermiş olduğu talimattı, kesinlikle 30 Mart akşamı bizim belediye başkanımız her ne kadar bizim partimizden seçilmiş olsa dahi seçildiği ilin belediye başkanı olarak görev yapacak. Bende inanıyorum ki 30 Mart 2014 akşamından sonra bugüne kadar ve bundan sonra da görev yapacağım süreç içerisinde hiçbir parti kimliği gözetmeksizin tüm Kars halkını bağrıma basmayı becerdim.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.