İstihdamda e-Devlet ile sağlanacak

İstihdamda e-Devlet ile sağlanacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı e-Devlet uygulamasında yeni tasarıma geçiş için çalışmalara başladı.

Çalışma kapsamında iş başvurularının e-Devlet üzerinden yapılmasını talep eden kurumlarla başlatılan entegrasyon da devam ediyor. Entegrasyonun tamamlanmasıyla iş başvurusu için gereken bilgi ve belgelerin, e-Devlet aracılığıyla ve kullanıcıların onayıyla kurumlar arasında paylaşımı sağlanacak. Böylece vatandaşlar iş başvurusu için gerekli bilgi ve belgeleri toplamak ve iletmekle uğraşmayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı e-Devlet Kapısında yeni tasarıma geçiş çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeni tasarıma geçişle birlikte e-Devlet'e birçok yeni özellik kazandırılacak. Buna göre e-Devlet’e eklenecek "Daha Güçlü Erişebilirlik Özelliği" sayesinde sistem "engelli dostu" haline gelecek.

-ÇOKLU DİL SEÇENEĞİ EKLENECEK-

Bunun yanı sıra sisteme "Çoklu Dil Seçeneği" de eklenecek. Mevcut tasarımda bulunmayan çoklu dil desteği alt yapısı yeni tasarımla kullanıma hazır hale getirilecek.

-HİZMETLERE TEK NOKTADAN ERİŞİM-

Yeni tasarımla hizmetler  kolay erişebilir hale gelirken, kullanıcılara hizmet önerileri sunulacak. Belediye ve evrak doğrulama hizmetleri gibi birçok kurum tarafından farklı sayfalarda sunulan hizmetlere tek noktadan erişilebilecek. Bunların yanı sıra hizmetler sağlık, eğitim, ulaşım, emniyet gibi  kategoriler altında gruplanarak, erişimleri daha kolay hale gelecek.

-İŞ BAŞVURULARINDA BELGE SORUNUNA ÇÖZÜM-

Bunların yanı sıra iş başvurularının e-Devlet üzerinden yapılmasını talep eden kurumlarla başlatılan entegrasyon çalışmaları da devam ediyor. Entegrasyonun tamamlanmasıyla iş başvurusu için gereken bilgi ve belgelerin, e-Devlet aracılığıyla ve kullanıcıların onayıyla kurumlar arasında paylaşımı sağlanacak. Böylece vatandaşlar iş başvurusu için gerekli bilgi ve belgeleri toplamak ve iletmekle uğraşmayacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.