‘İstiklal’ sergileri Haziran’a kadar açık kalacak

‘İstiklal’ sergileri Haziran’a kadar açık kalacak

İstanbul’daki Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara’daki Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'ndeki ‘Milli Mücadele’nin 100. Yılında İstiklal’ sergileri gelen yoğun talep üzerine 6 ay uzatılarak Haziran ayı sonuna kadar açık kalacak

Türk milletinin verdiği mücadeleyi bine yakın belge, fotoğraf, film ve objeyle anlatan İstiklal sergileri, ziyaretçilerini çok özel yüz yıllık bir tarih yolculuğuna davet ediyor.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milli Mücadele’nin isimsiz kahramanları olan Anadolu insanını bir kez daha saygı ve minnetle anmak üzere hazırlanan sergiler; ‘On Yıllık Savaş’, ‘Mütareke ve İşgal’, ‘Direniş ve Kuvayı Milliye’, ‘Düzenli Ordu ve Sathı Müdafaa’, ‘Hukuk ve Taarruz’, ‘İstiklal ve Cumhuriyet’ olmak üzere altı bölümde bilgi ve belgeleri ziyaretçilere aktarıyor.

 

 

 Ziyaretçilerin hafızalarında Milli Mücadele’ye dair önemli izler bırakan sergilerde; savaşa dair askeri objeler, o dönem kaleme alınmış günlükler, notlar, savaş sırasında hazırlanmış ve savaşın seyrini belirleyen haritalar ile cephelerde komuta kademeleri arasındaki emirler görülebiliyor.

 

 

Sergilerde Milli Mücadele dönemine ait çok sayıda tarihi görüntü izlenebiliyor. Ziyaretçiler; etkileşimli bir ekran sayesinde sergide yer alan kişilere dair ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor. O dönemde yayımlanmış gazetelere yansıyan başlıkları, muharebeler sırasında Milli Mücadele’yi anlatan propaganda afişlerini, dünya basınıyla yapılan mülakatları da sergide görmek mümkün oluyor.

 

 

Türkiye İş Bankası müzeleri Pazartesi günleri, Ramazan ve Kurban bayramlarının ilk günleri ile 1 Ocak günü hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arası ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.