İstismar skandalının ardından müritler birbirine girdi! Mahmut Efendiciler, İsmailağa Cemaati'nden ayrıldı

İstismar skandalının ardından müritler birbirine girdi! Mahmut Efendiciler, İsmailağa Cemaati'nden ayrıldı

Çocuk istismarı skandalının ardından 'Mahmut Efendi' olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu'nun müritleri arasındaki kavga şiddetlendi.

Kendilerine ‘Mahmut Efendi Cemaati’ adını veren örgüt, İsmailağa örgütünün kızını 6 yaşındayken evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel’e sahip çıkmadığını belirterek örgüte sert eleştiriler yöneltti.

 

Mahmut Efendi örgütünden yayımlanan videoda konuşan kişi şunları söyledi:

 

“İsmailağa, Mahmut Efendi Hazretleri'nin çizgisinde çıktığı için Mahmut Efendi Cemaati'nden ayrılmıştır. İsmailağa'yı yönetenler efendimizin çizgisini terk etmiştir. Gündemimizi 20 gün meşgul eden, azgın azınlığın da saldırıları ile iftiraya maruz kalan Yusuf hocamızın arkasında durmadılar. Kucaklamayı bilemediler. Adliyeye gittik, Yusuf hocamıza sahip çıktık. İsmailağa'yı yönetenler dediler ki ‘Dinimizde 6 yaşında çocuk evlendirmek yoktur ve Yusuf hoca bizden değildir.’ Bu garabet açıklamadan sonra 20 gün boyunca olumlu bir açıklama beklerken; bu açıklama ile tüm Müslümanlar acaba şüphesine düştüler. Biz Yusuf hocamıza iftira atıldığına inanıyoruz. Bu olaydan sonra İsmailağa bir açıklama yaptı ‘Mahmut Efendi Cemaati bizden değildir’ dedi. Yusuf hoca meselesinde sahiplenme yapamadınız. Yusuf hoca olayı tamamen iftiradır. ‘Siz camiada en ufak sorun getirene bizden değildir’ dediniz. Hani hepimiz birimiz, birimiz hepimiz içindi. Bunu yapamadığınız için camia parça parça oldu.”

İsmailağa örgütünün siyasileştiği ileri sürülen videoda “Siyasileştiniz. Efendimizin hayatında bir saniye bile siyaset yoktu. Siz siyaseti camiye soktunuz. Desteklediğiniz partinin tarafında olmayan camiye bile gelmediler. Medrese konusunda da sınıfta kaldınız. Mahmut Efendi Cemaati olarak Mahmut Efendi'nin yolunda devam edeceğiz” denildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.