İsveç, Türkiye'ye silah ambargosunu kaldırdı

İsveç, Türkiye'ye silah ambargosunu kaldırdı

Son dakika bilgisine göre; İsveç, Türkiye'ye yönelik fiili silah ambargosunu kaldırdığını açıkladı.

NATO'ya üyelik başvurusu yapan İsveç ve Finlandiya, teröre destek verdikleri ve ambargo uyguladıkları gerekçesiyle Türkiye'den veto yemişti. İki ülke temsilcileri ile uzlaşma görüşmeleri devam ederken İsveç, Türkiye'ye yönelik fiili silah ambargosunu kaldırdığını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgali üzerine paniğe kapılan Baltık ülkeleri NATO'ya üye olmak için çalışmalara başladı. Terör örgütü PKK ve FETÖ'ye destek veren İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvuruları ise Türkiye'nin vetosuna takıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan her iki ülkenin de teröre destek verdiğini söylemiş ve NATO ittifakına dahil olmalarını kabul edemeyeceklerini duyurmuştu.

 

ERDOĞAN "GEREKLİ ADIMLAR ATILMAZSA SÜRECİ DONDURURUZ" DEMİŞTİ

 

Erdoğan, "Buralar terör yuvaları. NATO Madrid zirvesinde ülkemizin krizler konusundaki yaklaşımlarını en üst düzeyde dile getirdik. İsveç ve Finlandiya'nın üyelik süreci için getirdiğimiz şartların kabulü üzerine şartlı onayımızı üyelerle paylaştık. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği ile ilgili şartlarımız için gerekli adım atılmazsa süreci donduracağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. İsveç'in iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Türkiye olarak duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir." demişti.

 

MUTABAKAT İMZALANMIŞTI

 

Bu adım sonrasında üç ülkenin heyetleri üçlü mutabakat imzalamış; İsveç ve Finlandiya liderleri Türkiye'nin taleplerini yerine getirmek için söz vermişti. Bu sözler arasında teröristlerin iadesi ve ambargoların kaldırılması vardı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.