İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan 'Yorulmasınlar' açıklaması

İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan 'Yorulmasınlar' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için heyet göndermesi konusunda "Pazartesi geleceklermiş, bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar yorulmasınlar.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'u resmi törenle karşıladı. Baş başa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİK BAŞVURULARI

 

Ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için heyet göndermesi konusunda; "Pazartesi geleceklermiş, bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar yorulmasınlar." dedi.

 

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvuruları için ise şunları kaydetti:

 

"Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil. Her şeyden önce Türkiye’ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine biz evet demeyiz. NATO o zaman güvenlik örgütü olmaktan çıkar teröristlerin yoğunlaştığı bir yer haline gelir. Sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız."

 

CEZAYİR-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrika kıtasında barış ve istikrarın temininde önemli rol oynayan Türkiye ve Cezayir olarak savunma sanayi alanında iş birliğini güçlendirmekte kararlıyız. Cezayir’den ülkemize 17 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan bu tarihi ziyaretle ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırıyoruz. Cezayir ile ticaret hacmimiz salgına rağmen yüzde 35 arttı, iki ülke arasında 10 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşacağız." diye konuştu.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ise, "Türkiye'yle Yatırım alanını 10 milyar dolar ve daha üzerine ulaştıracağımıza inanmaktayım. Özellikle sivil, askeri, deniz endüstrisi alanında da önemli adımlar atmayı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.