İtalya ve İspanya'dan Türkiye'ye teşekkür mesajları yağdı

İtalya ve İspanya'dan Türkiye'ye teşekkür mesajları yağdı

Türkiye, koronavirüs salgınından etkilenen İspanya ve İtalya’ya tıbbi yardım malzemesi gönderdi. MSB bünyesindeki fabrika ve dikimevlerinde üretilen tıbbi ekipman kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu yer aldı.

Koronavirüs salgınına karşı Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki fabrika ve dikimevlerinde maske, tulum, yüz maskesi, göz maskesi ve dezanfektan gibi tıbbi ekipman üretildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda yerli imkanlarla üretilen malzemelerin İspanya ve İtalya'ya gönderilmesine karar verildi. Gönderilen malzemeler arasında maske, tulum, yüz maskesi, göz maskesi ve dezenfektanlar bulunuyor. Üretim noktalarında paketlenen yardım malzemeleri, kamyonlarla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirildi.

 

koli.jpg

HZ. MEVLANA DETAYI

Kargo paketlerinin üzerine İtalyanca ve İspanyolca yazılan, Hz. Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneşler var" sözleri ile "Türkiye'den İspanyol-İtalyan halkına sevgilerle" notu yer aldı.

 

koli2.jpg

İTALYA VE İSPANYA HÜKÜMETİNDEN TEŞEKKÜR GELDİ

İtalya ve İspanya'nın NATO nezdinde daimi temsilcilikleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK), gönderilen sağlık malzemeleri için teşekkür etti.

TÜRKİYE İTALYA'YA KRİTİK TIBBİ MALZEME GÖNDERİYOR
Twitter hesabından bir mesaj paylaşan İtalya'nın NATO Daimi Temsilciliği, "Avrupa-Atlantik Afet Yanıt Koordinasyon Merkezi'nin aktive edilmesinin ardından müttefikimiz Türkiye, İtalya'ya kritik tıbbi malzeme gönderiyor." ifadesini kullandı.

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

"Türk dostlarımıza dayanışmalarından ötürü müteşekkiriz." denilen mesajda, "Birlikte güçlüyüz" ve "Biz NATO'yuz" etiketleri de yer aldı.

İSPANYA DA TEŞEKKÜR ETTİ

İspanya'nın NATO Daimi Temsilciliği de "Kovid-19'la mücadelede de birlikteyiz." mesajıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

İTALYAN VE İSPANYOL HALKINDAN SELAM

Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği ise tıbbi malzeme kargoları üzerindeki Hazreti Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." mesajını içeren fotoğrafı paylaşarak, İtalyan ve İspanyol halkına selam gönderdi.

İTTİFAK DAYANIŞMASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya sağlık malzemesi göndermesinin ittifak dayanışmasının açık bir göstergesi olduğunu belirtmişti.

Milli Savunma Bakanlığı, kendilerine ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemelerini Kovid-19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya'ya TSK'ye ait uçak ile gönderileceğini duyurmuştu.

 

ÇAVUŞOĞLU İTALYAN MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşme, Di Maio'nun talebi üzerine gerçekleşti.

Telefon görüşmesinde, Di Maio, Bakan Çavuşoğlu'na yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede Türkiye'nin desteği ve iş birliği için teşekkür etti.

 

SOSYAL MEDYADAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR YAĞDI

Gönderilen yardım kolilerinin ardından İtalya ve İspanya'dan çok sayıda kullanıcı Türkiye'ye teşekkür mesajları paylaştı. Ve Italy and Spain hastagi twitter'da trend toplik oldu.

 İşte o paylaşımlardan bazıları: 

 

mesaj1.jpg

 

mesaj2-002.jpg

mesaj3-003.jpg

mesaj4.jpg

 

mesaj5.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN!

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.