İthal ette besmele krizi

İthal ette besmele krizi

Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden ithal et tartışmalarının ardından yeni bir kriz daha ortaya çıktı. İthal edilen etler besmelesiz mi kesiliyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada ithal edilen etlerin besmelesiz kesildiğini iddia etmişti. Vatandaşlar ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasında sonra büyük tedirginlik yaşamış ve konu hakkında yetkililerden bir açıklama bekliyordu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt verdi. Bakan Fakıbaba böyle bir durumun asla söz konusu olmadığını, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

İşte Bakan Fakıbaba’nın konu ile ilgili yapmış olduğu yazılı açıklama;

“Kılıçdaroğlu Sırbistan’dan yapılması düşünülen et ithalatına ilişkin doğru olmayan iddialarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte, olumsuz algı oluşturmaya devam etmektedir. Bu iddiaların gerçek olmadığını ifade etmemize rağmen, aynı iddialarını bilerek ve kasıtlı olarak sürdürmeye çalışması iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi ithal edilecek etlerin besmelesiz kesilmesi gibi bir durum asla söz konusu da değildir. Ayrıca Sırbistan’dan gerçekleşmiş bir ithalat söz konusu değildir. Gerçekleşse dahi bu şartlar çerçevesinde yapılacaktır. Ülkenin bir tarım politikasının olmadığı, 'cep doldurma' politikasının olduğu şeklindeki iddiasını tekrarlaması da hezeyandan başka bir şey değildir.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.