‘İttifak çatırdıyor mu’ sorusuna şok yanıt!

‘İttifak çatırdıyor mu’ sorusuna şok yanıt!

Son Dakika… Ak Parti ile MHP arasında büyük bir kriz yaşanıyor. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘ittifak çatırdıyor mu’ sorusuna çok konuşulacak bir yanıt verdi. İşte ayrıntılar;

MHP’nin 24 Haziran seçimlerinden önce gündeme getirdiği af konusu ve Andımız tartışmaları Cumhur İttifakı’nda krize yol açtı. Son günlerde özellikle Andımız ve Af konusunda yaşanan fikir ayrılıkları Cumhur İttifakı dağılıyor mu, çatırdıyor mu sorularını akla getirdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik ise ‘İttifak Çatırdıyor mu’ iddialarına yanıt verdi. Çelik, “MHP ve AK Parti farklı partilerdir. Her konuda anlaşacağız diye bir şey yok" açıklamasında bulundu.

İşte AK Parti Sözcüsü Çelik’in açıklamaları:

"HER KONUDA ANLAŞACAĞIZ DİYE BİR ŞEY YOK"

Bu ittifak meselesinde hep şunu söyledik, iki ayrı partiyiz. Her konuda anlaşıyor olsak, iki ayrı parti olmayız. Her iki partinin de yıllar içerisinde kurumsallaşmış kimliği var. Her tartışmada anlaşacağız diye bir şey yok.

“AFFETME YETKİMİZ YOK"

Buradaki mesele şudur, AK Parti'nin siyasi kimliği bellidir. Şahıslara karşı işlenen suçlara karşı affetme yetkisi bizde değildir. Yaklaşımımız budur. Herhangi bir toplumsal talebe dayanarak diğerlerini dışlayamayız."

“BU İTTİFAKIN YIKILDIĞI ANLAMINA GELMEZ”

Bahsettiğiniz yerel seçimlerle ilgili olarak, AK Parti'de her yerde aday çıkarılacaktır. Bu çerçevede bir formüle varılacak veya varılmayacak arkadaşlarımız görüşmeleri gerçekleştiriyorlar. Siyasi kimlikler korunurken, çeşitli konularda anlaşmazlık olursa bu ittifakın yıkıldığı anlamına gelmez.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.