İttifak sadece 3 şehirde yapılacak!

İttifak sadece 3 şehirde yapılacak!

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel seçimlerde sadece 3 şehirde ittifak yapabilecekleri ileri sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhur  İttifakı’na ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler öncesi hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Ak Parti ile MHP yerel seçimlerde ittifak yapılması konusunda anlaşma sağladı.

Ak Parti ve MHP ittifakının hangi illeri kapsayacağına ilişkin ise Selvi’den bomba bir yazı geldi.

Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere ittifakla girmeye hazırlanan AK Parti ve MHP’nin sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de işbirliği yapabileceği iddia edildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Cumhur ittifakı' sürecek mi" başlığıyla yayımlanan yazısında AK Parti ve MHP'nin 24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için kurduğu ittifakın yerel seçimde de devam edeceğini belirtti.

Dün iki parti arasındaki ittifak görüşmelerinin başladığını hatırlatan Abdülkadir Selvi, "İttifak görüşmeleri 81 ili kapsayacak şekilde gündeme geldi. Ancak MHP'nin bir ara 30 büyükşehirde ittifakı önerdiği biliniyor" ifadelerini kullandı.

Selvi, şöyle devam etti:

"Ama bu iş sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de ittifaka dönüşebilir. Dün ilk adım atıldı, ittifakın şekli ne olur şimdiden bir şey söylemek için erken ama AK Parti ile MHP oturdukları masadan uzlaşma ile kalkacaklar."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.