İttifak senaryolarında farklı yöntemler: Kimse garantide değil

İttifak senaryolarında farklı yöntemler: Kimse garantide değil

İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin ittifak görüşmeleri devam ediyor. İki partinin büyükşehirlerin ilçelerinde yapacağı ittifaklar merak konusu oldu.

Habertürk yazarlarından Muharrem Sarıkaya, İYİ Parti – CHP ittifakına ilişkin kulis bilgilerini bugünkü köşesinde okuyucuya aktardı.

Gazeteci – Yazar Muharrem Sarıkaya, "Daha 2.5 ay var!.." başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yerel seçimlere ilişkin yazı kaleme alan Sarıkaya, ilçelerdeki son durumu paylaştı.

‘Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasındaki müzakerelerde farklı bir yöntem deneniyor’ diyen Muharrem Sarıkaya, “Ön seçim yapılmış ve bunun sonucunda aday ilanında bulunulmuş yerlerde diğer parti aday çıkarmayacak” ifadelerini kullandı.

Seçimlere kadar birçok değişikliğin yaşanabileceğini ifade eden Sarıkaya, şu ifadeleri kullandı:

KİM ÖLE KİM KALA…

“Atasözündeki gibi “Kim öle, kim kala… Hele ki bu konuda çok hızlı hareket eden AK Parti’nin de daha önce MHP’ye bırakıp, müzakere sonrası tekrar aday çıkarmaya karar verdiği Aydın ve Muğla adaylarını belirlememişken… Bu MHP için de geçerli; bazı illerde henüz adaylarını açıklamadı. CHP ve İYİ Parti cenahında henüz açıklanmayan aday sayısı ise daha fazla…

HİÇBİR ADAYIN GARANTİSİ YOK

Hiçbir adayın kendisini garantide görmemesi gerektiğini söyleyen Gazeteci – Yazar Muharrem Sarıkaya, “Bugün bir partiden adaylığa soyunanın ittifak nedeniyle adaylık olanağı kendi partisinde ortadan kalktığı için, bir başka partiden aday olma ihtimali de söz konusu” dedi.

İYİ Parti’den flaş Mansur Yavaş açıklaması

Muharrem Sarıkaya yazısına şöyle devam ediyor:

Bunun yaşandığı yerlerden biri Manisa…

Neredeyse 2014 seçiminden bu yana AK Parti’den büyükşehir belediye başkan adayı olmak için yola çıkan, milletvekili seçiminde bu nedenle aday gösterilmeyen, MHP ile ittifak görüşmeleri tükendiğinde “Adayımız sensin” bildirimi yapılan eski Milletvekili Selçuk Özdağ’ın durumu tam da buna uygun…

Yıllardır emek verip bir noktaya geldikten sonra Cumhur İttifakı’nın şartları gereği adaylıktan düştü, Manisa MHP’de kaldı.

MHP lideri Devlet Bahçeli de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü adayı olarak açıkladı.

CHP - İYİ Parti müzakeresinde ise Manisa İYİ Parti’ye kaldı.

Aktarıldığına göre İYİ Parti, Selçuk Özdağ’a “Yıllardır uğraştınız, bu sizin hakkınız gelin bizim adayımız olun” teklifiyle gitti.

Özdağ’ın, AK Parti’nin Manisa ile ilgili kararı açıklanmadan herhangi bir cevap vermeyi düşünmediğini bildirdiği öğrenildi.

Olur mu?

Merhum Süleyman Demirel’in dediği gibi “Siyasette bir gün çok uzun, bir hafta çok kısadır” ne zaman ne olacağı bilinmez…

İYİ Parti’den flaş Mansur Yavaş açıklaması

İLÇELERDE DURUM

Her iki ittifak da hafta sonunu ilçe belediyelerinin belirlenmesi üzerinde çalışmakla geçindi.

Manisa’dan başladık, örneği de oradan verelim…

Manisa’nın mevcut bütün ilçeleri geçen seçim AK Parti ile MHP arasında pay edilmişti.

Bu durumda, Büyükşehir ile birlikte MHP’nin elinde olan Selendi, Kula, Turgutlu, Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl’de AK Parti aday çıkarmayacak.

Diğer ilçelerde ise MHP aday göstermeyecek…

CHP-İYİ Parti arasındaki müzakerelerde ise daha farklı bir yöntem deneniyor; buna göre ön seçim yapılmış ve bunun sonucunda aday ilanında bulunulmuş yerlerde diğer parti aday çıkarmayacak.

CHP, seçim döneminin ilk adayını teşkilatının ve diğer partilerin uzlaşısını alarak Alaşehir’de açıklamıştı.

Akhisar ve Turgutlu’da bir süre önce tamamladığı ön seçimi, Salihli’de de bu hafta gerçekleştirecek.

Dolayısıyla bu ilçelerde ön seçimle belirlenmiş CHP adayları ile yola devam edilecek.

Diğer ilçelerde ise hangi parti güçlü ise onunla yol alınacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.