İttifak yıkıldı! HDP'li Pervin Buldan TİP'e rest çekti: Güvenmeyin

İttifak yıkıldı! HDP'li Pervin Buldan TİP'e rest çekti: Güvenmeyin

Yeşiller Sol Parti tarafından İstanbul Kadıköy’de düzenlenen Bahar Şenliği’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Türkiye İşçi Partisi'ni kastederek söylediği sözler dikkat çekti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İstanbul Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı’nda Bahar Şenliği düzenledi.

Pervin Buldan, yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. İsim vermeden Türkiye İşçi Partisi'ni eleştiren Buldan'ın sözleri Emek ve Özgürlük İttifakı içerisindeki gerilimi gözler önüne serdi.

Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında yer alan Türkiye İşçi Partisi'nin bazı şehirlerde kendi isim ve logosuyla seçime girme kararı alması HDP'yi ilk günden bu yana rahatsız ediyor. HDP tarafından TİP'e yapılan eleştirilerin ardından Pervin Buldan'ın açıklaması gerilimi iyice arttırdı.

 

''BAŞKA PARTİLERE VERİLEN OYLAR İTTİFAKA YAZILMAZ''


 “Bazı kafa karışıklarını yaratanlar var” diyen Buldan Yeşil Sol Parti dışında hiçbir partiye oy verilmemesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:


“İttifaklar adına seçimlere giriyoruz. Bizim de bir ittifakımız var. Emek ve Özgürlük İttifakı. Başımız gözümüz üstünde yeri var. Ancak Yeşil ve Sol Parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın. İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar İttifak'a yazılmaz. Her partinin kendi hanesine yazılır. Başka partiler size bir farkımız yok. Bize de verirsiniz kazanırız diyenlere sakın aldanmayın. Güvenmeyin. Tek adresiniz var. Yeşil Sol’dur. Başka adresimiz yok.”

 

İSMAİL SAYMAZ: BU NASIL İTTİFAK?


Buldan'ı  sözleri üzerine Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Pervin Buldan, ittifak yaptıkları TİP’e oy verilmesi halinde AK Parti’ye yarayacağını söylüyor. O zaman neden ittifak yaptınız? Bu nasıl ittifak? Anlaşılır gibi değil.'' diyerek Buldan'ı eleştirdi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.