İttifaka yakın isimden hükümete ABD eleştirisi! ‘Hayaller ABD gerçekler…’

İttifaka yakın isimden hükümete ABD eleştirisi! ‘Hayaller ABD gerçekler…’

Cumhur İttifakı’na yakın isimden Ak Parti hükümetine sert ABD eleştirisi… İşte ayrıntılar;

Cumhur İttifakı’na katılacağı ileri sürülen Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ak Parti hükümetine çok sert eleştirilerde bulundu.

SP lideri Temel Karamollaoğlu, hükümetin ABD ile ilgili tutumuna tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu. Hükümetin ABD ile olan ilişkilerine ve Avrupa Birliği ısrarına tepki gösteren Karamollaoğlu, "Milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Hayaller Osmanlı, gerçekler Büyük Ortadoğu. Hayaller Abdulhamit Han, gerçekler Theodor Hertzel'in idealleri" ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu'nun paylaşımları şöyle:

Bir yandan şehit haberleri yüreğimizi yakarken, öbür yandan Türkiye ile ABD arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşanıyor. Elbette görüşmeler yapılmalı. Herkes herkesle görüşebilir, görüşmelidir. Lakin bizi üzen, hatta endişelendiren, görüşmelerin akabinde yapılan açıklamalar. Mesela McMaster görüşmesinin ardından dendi ki, "Türkiye ve ABD'nin uzun vadeli stratejik ortaklık ilişkileri teyit edildi."

İnsan sormadan edemiyor. Allah aşkına neyin teyidi bu? Neyin müttefikliği, neyin ortaklığı? Daha iki hafta önce bir tankımız Amerikan füzesiyle vuruldu. 5 askerimiz şehit düştü. İki subayımızın şehit olduğu helikopterin akıbetini ise henüz daha öğrenemedik. Mattis görüşmesinin ardından dendi ki, "ABD YPG'ye yardımda bulunmamış" Peki o zaman 5 bin tır silah gökten zembille mi indi? YPG'ye 550 milyon dolarlık yardım bütçesini ABD Senatosu değil de, Patagonya Parlamentosu mu ayırdı? Siz bu milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz?

Bu saatten sonra ABD ile bırakın uzun vadeli ortaklığı bir gün dahi ortaklığımız söz konusu olmamalıdır. Maalesef Türk dış politikasının temel problemi içine düştüğü çelişkili durum.Hayaller Osmanlı, gerçekler Büyük Ortadoğu. Hayaller Abdülhamid Han, gerçekler Theodor Hertzel'in idealleri. Bu işler dizi çekmekle, film çevirmekle olmuyor. Biz inanıyoruz ki, eğer Sultan Abdülhamid yaşasaydı ABD ve İsrail'i stratejik müttefik olarak kabul etmezdi. Amerikan askerlerinin İncirlik'te konuşlanmasına izin vermezdi. "Şehit kanı para ile satılamaz" der, Mavi Marmara şehitlerini 22 milyon dolar karşılığı pazarlık konusu yapmazdı.Irak'ın, Suriye'nin, Libya'nın ABD ve NATO eli ile karıştırılmasına ortak olmazdı? En önemlisi de Sultan Abdülhamid yaşasaydı Avrupa Birliği'ne girmek için değil İslam Birliği'ni kurmak için çaba harcardı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.