İttifakta af krizi! Erdoğan’dan Bahçeli’ye gönderme

İttifakta af krizi! Erdoğan’dan Bahçeli’ye gönderme

Cumhur İttifakı’nda af krizi yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul’da metro açılışında yaptığı konuşmada af ile ilgili şok açıklamalar yaptı ve Bahçeli’ye göndermede bulundu. İşte ayrıntılar;

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın affa ilişkin açıklamaları büyük şaşkınlık yarattı. Erdoğan’ın affa dair yaptığı açıklamalar ittifakta krize yol açacak.

Tayyip Erdoğan, af konusunu 24 Haziran seçimlerinden önce gündeme taşıyan ve uzun süredir bu konuda çalışmalar yürüten MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da metro açılışında yaptığı konuşmada af konusuna değinerek, "Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum 'Affettim' diyorsa o ayrı ama biz asla" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabının açılışını yaptı.

ERDOĞAN: BİRİLERİ ÇIKARMIŞ AF, LAF!

Buradaki konuşmasında af konusuna da değinen Erdoğan, şahıslara karşı işlenen suçlarda, devletin af yetisinin olmadığını söyledi. Uyuşturucuyu affeden bir iktidar olarak anılmayacaklarını söyleyen Erdoğan, "Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum 'Affettim' diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsınız. Biz rastgele cezaevine girenlere cezaevinin kapısını açamayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız" dedi.

İTTİFAKTA KRİZ VAR

Erdoğan’ın affa ilişkin açıklamalarına Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin nasıl bir yanıt vereceği merak konusu oldu. Bilindiği üzere Andımız tartışmasının ardından MHP ile AKP arasında fikir ayrılıkları yaşanmış Bahçeli, Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını sert bir dille eleştirmişti. Af konusunda yaşanan fikir ayrılığı ise ‘ittifakta kriz var’ yorumlarına neden oldu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.